-->

27. juli 2014

Ikke pakk barnevogna i plast


Prampack (Foto: stokke.com)
Å sjekke inn barnevogna i plast er det samme som å sende en glassflaske i posten, sier flyger.

Flyselskapene og reiseselskapene har innført i sine vilkår at all bagasje skal pakkes i forsvarlig emballasje. De ønsker ikke lenger å erstatte dyre barnevogner som sendes i plastposer, og ber kunden heller forsøke å få skaden dekket av sitt forsikringsselskap.
Bruken av barnevognemballasje har eksplodert i de siste årene, det er flere årsaker til det.
annonse


Mange reiseforsikringer har også i sine vilkår at all bagasje skal pakkes i forsvarlig emballasje, og kan derfor i prinsippet fraskrive seg erstatningsansvaret. Kundene som har fått skadet barnevognen blir derfor å havne midt i mellom disse partene, og må nok belage seg på en kamp om de skal få erstattet en vogn som ble sendt i en plastpose, skriver klikk.no.

Som å sende en glassflaske med frimerke i posten
Flyger og styreformann i BarnOmbord AS, Halvor Holmgren kjenner godt til hvor sårbar en barnevogn kan være om bord i lasterommet i et fly.

- Barnevognene ligger ofte sammen med mye annen bagasje, og kan derfor bli utsatt for høye belastninger. Å sende en barnevogn i en plastpose ombord i et fly kan etter min mening sammenlignes med å sende en glassflaske i posten med kun et frimerke på. Sannsynligheten for skade er stor, sier han.

Heller emballasjen enn vogna
Firmaet har leid ut Prampack til flere tusen kunder, og antall skader de har fått rapportert inn er meget lav.

- At selve emballasjen får seg en liten skade er imidlertid ikke unormalt, men da har den som regel gjort nytten sin og beskyttet barnevognen godt, sier Christina Holmgren, daglig leder i BarnOmbord AS.

Pakker du ikke vogna forsvarlig kan du risikere at vogninnkjøp i utlandet blir det første du må gjøre.

Skades opp til 10 ganger oftere
Holmgren mener det er fornufitg at flyselskapene/reiseselskapene og forsikringsselskapene nå skyver litt av dette ansvaret over på småbarnsforeldrene.

- Utbetalingene i forbindelse med skadede barnevogner har vært meget høye, og statistikk hentet fra Flyklagenemda viser at barnevogner pakket i plastposer skades opptil ti ganger oftere enn annen bagasje. Noen må betale denne regningen, og det ender som regel med at kostnadene blir påført forbrukerne gjennom høyere billettpriser og dyrere reiseforsikringer. Ved bruk av godkjent emballasje er imidlertid skadene nede på samme nivå som for annen bagasje, utdyper han.


IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER I SOMMER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER MORGEN KL. 07:00
- HELT GRATIS !


Din epostadresse:


Plastpose er ikke god nok beskyttelse
Informasjonssjef i flyselskapet Norwegian, Åsa Larsson er enig i at barnevognene ikke tåler belastningen ved å bli sendt som innsjekket bagasje. Tester viser at håndtak på barnevogner er svakt.

- En plastpose anses ikke som tilstrekkelig beskyttelse. Hvis man velger å sende vognen uten beskyttelse og den skades, må eventuelt krav om erstatning rettes egen forsikring – Norwegian dekker kun skader hvis vognen er emballert. Vi anbefaler derfor alle som reiser med barnevogn å beskytte den i en sikrere innpakking, forklarer Larsson til Foreldre.no.

- Beskytter ikke mot annet enn tilgrising
Flyselskapet Widerøe henger seg på og oppfordrer også alle som sjekker inn barnevogn om å pakke denne inn godt for å beskytte den mot skader og tilgrising fra annen bagasje.

- De plastposene som er tilgjengelig på flyplassen er kun egnet til å beskytte mot tilgrising, sier informasjonssjef i Widerøe, Silje Brandvoll.

Informasjonssjef for bank og forsikring i Storebrand, Hanne Gudding kan fortelle at dersom du bruker en sikker innpakking til vogna, vil det være lettere å få erstatning dersom noe skulle skje. Men du har alt å vinne på å ha reiseforsikring.

- Reiseforsikringen dekker det som kunden ikke får dekket av flyselskapet. Men har du ikke reiseforsikring, er dere prisgitt at flyselskapet dekker alt, sier Gudding til Foreldre.no.

Se over vogna før dere drar
Dersom uhellet skulle være ute – uavhengig av om du har pakket barnevogna i en sikker emballasje eller ikke, kan det være lurt å se over vogna før dere drar fra flyplassen.

- Ofte kan det være for sent å kontakte flyselskapet når man har kommet på hotellet eller hjem. Ta kontakt med flyselskapet direkte på flyplassen og få en skriftlig skaderapport på skaden med en gang dersom vogna er skadet, råder Gudding.

Velg sikker innpakking:

  • Airshells - leies ut på de fleste flyplasser i Norden.
  • PramPack – selges på flere flyplasser i tillegg til barneutstyrsbutikker, leies ut hos BarnOmbord AS (prøv gjerne å låne eller kjøpe brukt også)
  • SAS barnevognposer – selges for 50 kroner når du sjekker inn på flyplassen (kan brukes flere ganger)www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart