-->

21. september 2014

Priskrig fra Oslo gir også lavere flypriser i resten av landet


Stadig hardere konkurranse på langdistanse fra Oslo (OSL AS)
Det er en kjent sak at lavprisselskaper som Ryanair, easyJet og Norwegian har gitt folk billigere flybilletter til mange storbyer i Europa. Nå ser vi samme tendens for interkontinentale flyruter. Norwegian har åpnet en rekke ruter fra Oslo til oversjøiske destinasjoner med det resultat at prisene i markedet har falt markant.
Og prisfallet gagner ikke bare de som bor i Oslo-området.
annonse


Populære destinasjoner som New York, Los Angeles, Bangkok og Dubai har en ting til felles, og det er at Norwegian flyr direkte fra Oslo til alle fire byer. Lavprisselskapet er kjent for sine billige flybilletter, og spesielt på disse fire langrutene ser de øvrige flyselskapene ut til å sette ned prisene for å være med i kampen om å vinne kunder i et marked med økt konkurranse og stor kapasitet.

I midten av oktober kan du for eksempel fly fra Oslo t/r til Dubai fra 2.189 kroner, til Los Angeles fra 2.844 kroner, til New York fra 2.739 kroner og til Bangkok fra 3.627 kroner.

Hele landet får glede av den harde konkurransen
Når for eksempel KLM/Air France setter prisene ned fra Gardermoen for å kapre passasjerer i konkurransen med andres direkteruter blir prisene som oftest også tilpasset på rutene fra for eksempel Bergen og Trondheim via Amsterdam. Dermed innebærer den harde konkurransen Norwegian gir fra Oslo at billettene til New York, Bangkok, Los Angeles og Dubai blir billigere fra andre store lufthavner også.

Prisutvikling 2011 - 2014 for reiseuke 42

Note: De laveste billettprisene til de aktuelle oversjøiske destinasjonene i avreiseuke 42 i følge Norsk Flyprisindeks.
Priser i NOK inklusive skatter og avgifter, men eksklusive evt. tillegg for bagasje, setevalg, mat ombord og betalingsgebyr.


- Den nye og skjerpede konkurransen gir forbrukerne lavere flypriser på langdistanse-
destinasjonene, og jeg tror at prisene kan falle til et enda lavere nivå enn dagens. Dette fordi de store, tradisjonelle, europeiske flyselskapene og de nye konkurrentene fra Midtøsten vil prøve å beholde eller erobre markedsandeler. Samtidig er jeg overbevist om at Norwegians ekspansjon når det gjelder de interkontinentale rutene vil føre til billigere flybilletter til flere destinasjoner enn de fire aktuelle, det mener administrerende direktør Ole Stouby i reisesøkemotoren travelmarket.no, som har laget oversikten.IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS


Din epostadresse:


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart