-->

8. september 2014

Taxfreestreik fra midnatt


Det blir stengte taxfreebutikker fra midnatt (Espen Solli/ OSL)
De ansatte ved taxfreebutikkene ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Sola i Stavanger, Værnes i Trondheim og Flesland i Bergen, tas alle ut i streik fra midnatt.

Årsaken er brudd i forhandlingene mellom Hovedorganisasjonen Virke og Luftfartens funksjonærforening (LFF) mandag ettermiddag.Streiken innebærer at det blir redusert kapasitet i taxfreebutikkene, og at det dermed kan bli noe kø. Butikkene holdes imidlertid åpne.
annonse- Det er LFF som har gått til streik. De mener en skal gjennomføre lokal forhandlinger før uravstemning. Det vil i praksis bety at en innfører streikerett på lokale forhandlinger, sier forhandlingsdirektør Pål Skarsbak i Virke i en pressemelding.

- Det er det ingen andre forbund som har med oss, og i strid med gjeldende tariffavtale. Derfor var det helt umulig for oss å gå med på dette, sier Skarsbak i Virke.

– Den enkelte arbeidstaker i taxfree vil vite hva de får når de går til uravstemning i det sentrale og lokale tillegget, sier Phoebe Hudson-Davies som er faglig leder i Luftfartens Funksjonærforening.

LFF tar ut 311 medlemmer i streik i virksomhetene Airport Retail Norway - klesbutikker på flyplasser, Travel Retail Norway - taxfree og callsenteret Sykes i Bergen. Streiken trer i kraft natt til tirsdag 9. september.

Oppdatert 08.09.14 kl. 20:33


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage