-->

17. oktober 2014

Billige fly kan gjøre reisedrømmen til virkelighet


Lave flypriser kan oppfylle reisedrømmen (Illustrasjonsfoto)
Prisene på flybilletter til flere populære oversjøiske reisemål ligger på et historisk lavt nivå. Hvis drømmen er en ferie i Thailand, USA eller Australia er det dermed gode muligheter for en svært rimelig reise nå.
Som barn med fantasien i full blomst drømmer mange av oss om å reise til den andre siden av jordkloden. Drømmen kan være å se kenguruer på nært hold i Australia, skue utover
annonse


New York fra toppen av Empire State Building, slappe av på paradisiske strender i Thailand eller ta en spasertur på Den kinesiske mur.

Takket være den harde konkurransen blant flyselskapene kan reisedrømmen bli til virkelighet for flere og flere. Det er ikke så lenge siden det ville vært utopisk å tro man kunne finne en tur-retur fra Oslo til New York for 2.320 kroner eller til Bangkok for 2.899 kroner. Å kunne fly til Australia og hjem igjen for mindre enn 7.000 kroner hører også til sjeldenhetene.

I fem år har reisesøkemotoren travelmarket.no sjekket flyprisene til disse populære destinasjonene og publisert dem i Norsk Flyprisindeks. Prissjekken foretatt i uke 42 viser at flyreiser til de nevnte reisemålene i uke 46 er de billigste som er funnet så langt.

En direkte sammenligning med flyprisene i uke 46/2009 viser følgende prisfall:

  • Oslo – Bangkok: ned 52 %
  • Oslo – Sydney: ned 40 %
  • Oslo – New York: ned 20 %
  • Oslo – Beijing: ned 14 %

- Ja, det er gode tider for folk som drømmer om interkontinentale reiser, sier Ole Stouby som er administrerende direktør for reisesøkemotoren travelmarket.no.

- Det er rett og slett for mange ledige flyseter i markedet, så flyselskapene setter ned prisene i håp om å fylle flyene. Jeg vil ikke bli overrasket om prisene faller med ytterligere 10 prosent i tiden fremover sier han i en kommentar.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart