-->

7. januar 2015

Norwegian har fløyet 130 milloner passasjerer


Totalt 130 millioner passasjerer har fløyet med Norwegian (Norwegian)
Norwegian satte ny passasjerrekord i 2014 med nærmere 24 millioner passasjerer. Det er tre millioner flere enn året før.
Siden oppstarten i 2002 har 130 millioner passasjerer reist med Norwegian.
Fjoråret var preget av høy kapasitetsvekst, men likevel høy fyllingsgrad.
Fyllingsgraden på årsbasis var 81 prosent i 2014, opp fra 78 prosent i 2013. I 2014 fornyet Norwegian flyflåten betydelig, lanserte mange nye ruter – både interkontinentalt og i Europa, samt etablerte nye baser i USA og Spania.

annonseOgså årets siste måned var preget av kapasitetsøkning og sterk fyllingsgrad. I desember fløy 1 635 596 millioner passasjerer med Norwegian. Fyllingsgraden var 81,3 prosent, opp 3,3 prosentpoeng fra samme måned i 2013. Kapasitetsveksten (ASK) var på 12 prosent og trafikkveksten (RPK) på 17 prosent i årets siste måned, mens antall passasjerer økte med to prosent.

- Tre millioner flere passasjerer valgte å fly med oss i 2014 sammenlignet med året før og det totale passasjertallet kom opp i 24 millioner. Stadig nye kunder kommer om bord. Ikke minst i nye markeder utenfor Skandinavia ser vi at mange har prøvd Norwegian for første gang, likt tilbudet vårt og kommet tilbake. Det gjør oss bedre rustet til å møte en stadig sterkere internasjonal konkurranse. England, USA og Spania er eksempler på markeder med stort kundetilfang hvor vår vekst bidrar til å øke fremtidig konkurransekraft og dermed trygge arbeidsplasser i Norwegian, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Det er også gledelig at Norwegian har fått en rekke viktige kundepriser gjennom året. På tampen av året ser vi at økt reiselyst i julen bidrar positivt til trafikktallene og jeg er spesielt godt fornøyd med at vi både på årsbasis og i desember fylte flyene enda bedre enn året før, sier Kjos.

FÅ MED DEG AKTUELLE LUFTFARTSNYHETER.
HOLD DEG OPPDATERT
VIA E-POST HVER MORGEN.
HELT GRATIS OGSÅ I 2015 :-)


Din epostaddresse:

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart