-->

2. februar 2015

Får ikke hjelpe kundene til billigere drosje


Vil ha slutt på informasjon til taxikunder (By-Taxi.no)
Drosjeselskapet ByTaxi går rettens vei for å få slutt på at taxikunder får hjelp til å finne de billigste drosjene fra Oslo lufthavn.

Prisen på transport fra Gardermoen til Oslo varierer fra nesten 600 kroner til rundt 1300 kroner på dagtid.
Taxi Depot, som distribuerer drosjer på flyplassen, vil at vaktene skal kunne henvende seg til kunder og vise dem tavlen med prisoversikten.
annonse


– Forskjellen er veldig stor fra den billigste til den dyreste, og dette vil vi at kundene skal bli oppmerksomme på, sier Kenneth Simonsen, daglig leder i Taxi Depot til nrk.no.

På drosjepris-tavlene kan kunder med enkle trykk finne den billigste drosjen. På skjermene står det hvilken pris de forskjellige selskapene tar.

– De som er dyrest er jo selvfølgelig ikke interessert i at prisene skal bli vist fram. Jeg syns det er merkelig å stå her og se at kundene går bort og tar de første drosjene og så skal vi ikke få lov til å informere om disse terminalene, sier Kenneth Simonsen.

Mener tavlene favoriserer Oslo Taxi
Drosjeselskapet ByTaxi har fått midlertidig godkjenning av at vaktene som passer på drosjekøen ikke har lov til å stoppe kundene og vise hvordan systemet virker. Selskapet er blant de dyreste.

Daglig leder i ByTaxi mener det blir helt feil å bare opplyse om pris. Han mener kundene selv må få velge hvilken bil de vil ta og vurdere om sjåføren virker høflig og flink.

– Noen ønsker en stor, ren og sikker bil framfor en liten, ukomfortabel, møkkete bil, som kommer dårlig ut av kollisjonstester. Mange foretrekker sjåfører som finner veien, framfor sjåfører som ikke skjønner hvor kunden skal uten å informere om det, skriver Jarle Kanaris i en e-post til NRK.

I e-posten avviser han at ByTaxi spekulerer i at folk ikke vet om de store prisforskjellene.

– ByTaxi ønsker ikke å hindre at drosjekundene får vite om prisforskjeller mellom drosjeselskapene. Med ordningen Taxi Depot forsøker å innføre, fratas kundene muligheten til å velge selv, skriver Jarle Kanaris.

Bytaxi mener at systemet favoriserer Oslo Taxi som er depotets største eier.

I dag møtes partene i Øvre Romerike Tingrett for å bestemme om vakter igjen skal kunne hjelpe kunder til billigste drosje.


Taxipriser fra Gardermoen til Oslo på dagtid
DrosjeselskapPrisFastpris eller cirkapris
0-TAXI598,-Fastpris
Christiania Taxi650,-Fastpris
Norgestaxi695,-Fastpris
Asker og Bærum Taxi750,-Fastpris
OsloTaxi759,-Fastpris
Nedre Romerike Taxi895,-Fastpris
Aurskog-Høland/Sørum Taxi1119,-cirkapris
Øvre Romerike Taxi1184,-cirkapris
ByTaxi1205,-cirkapris
Taxi21208,-cirkapris
Kilde: nrk.no

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart