-->

16. februar 2015

Neste stopp Rio?


Blir det direkterute Oslo - Rio de Janeiro fra 2016? (Illustrasjonsfoto)
Tre attraktive langdistanse-destinasjoner kommer på Norwegians rutekart i 2016.

Norwegiansjef Bjørn Kjos bekrefter overfor Svenska Dagbladet at lavprisflyselskapet vil starte ruter fra Stockholm til Rio de Janeiro, Sør-Afrika og India neste år.
Dermed kan skandinaver, hvis alt går etter planen, fly direkte til OL i Brasil, som avvikles i august neste år.I år får Norwegian bare én ny Dreamliner. Dette flyet skal imidlertid settes inn til ekspansjon fra London-Gatwick. Derfor blir det først nye langdistanseruter fra Skandinavia i 2016, da Norwegian får levert fire nye langdistansefly.

annonseOm det også blir nye langdistanseruter fra Oslo, er ennå ikke kjent, skriver Dagens Næringsliv, som siterer den svenske artikkelen.

Må få på plass flylisensen
Men før Norwegian kan starte flyvninger til de nye langdistansedestinasjonene, må en amerikansk flylisens være på plass.
Norwegian svidde ifjor av totalt 117 millioner kroner i kostnader knyttet til manglende godkjennelse av EU-selskapets (datterselskapet Norwegian Air International) søknad om amerikansk flylisens. Årsaken til at dette har tatt så lang tid, er at amerikanske flyselskaper og fagforeninger har satt seg kraftig på bakbeina. I et helt år har Norwegian ventet.

- Det er først hvis vi begynner å tenke på å fly til for eksempel India eller Sør-Afrika at vi trenger den amerikanske flylisensen, har Kjos tidligere uttalt.


The girls from Ipanema (Illustrasjonsfoto)
Utover Rio i Brasil sier Norwegiansjefen ingenting om hvilken indisk eller sør-afrikansk by som eventuelt kan få direkteforbindelse med Skandinavia.

Rio de Janeiro er en by og kommune i delstaten Rio de Janeiro i sørøstregionen av Brasil. Byen har anslagsvis 6,1 millioner innbyggere og er den nest største i Brasil, etter São Paulo, og den tredje største i Sør-Amerika. Rio er også landets nest største økonomiske sentrum. Byen har vært Brasils hovedstad i flere perioder, så sent som fram til 1960.Rio de Janeiro er den mest besøkte byen på den sørlige halvkule. Den har en rekke kjente landemerker, deriblant Kristusstatuen på Corcovado, fjelltoppen Pão de Açúcar (Sukkertoppen), fotballstadionet Maracanã og Sambadromen. Den er også kjent for det vakre landskapet den er omgitt av og for sine mange strender, blant annet Copacabana, Ipanema, Leblon og Barra da Tijuca. I februar hvert år finner verdens mest berømte karneval sted i Rio. Musikksjangeren bossa nova stammer også fra byen, leser vi på wikipedia.org. Sommer-OL skal arrangeres i Rio de Janeiro 5. - 21. august 2016


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart