-->

10. mars 2015

Norwegianstreiken er endelig over


Enighet mellom partene i pilotstreiken (Illustrasjonsfoto)
Streiken blant de skandinaviske pilotene i Norwegian er avblåst. Norwegian har strukket seg langt for å få til en løsning på konflikten som har vart i 11 døgn.

- Jeg er svært lettet over at pilotstreiken nå er avblåst og at passasjerene våre endelig kan føle seg trygge på at flyene snart vil gå som normalt, sier adm.dir. i Norwegian, Bjørn Kjos.
For Norwegian har det vært viktig å inngå avtaler som anerkjenner den retten styret og ledelsen i selskapet har til å fortsette å bygge en moderne konsernstruktur som gjør selskapet konkurransedyktig internasjonalt.
annonseDet har også vært sentralt i forhandlingene å ikke gi slipp på den kommersielle styringen og mulighetene for å tilpasse seg et konkurransebilde som hele tiden endrer seg. Selskapet har med denne tariffavtalen fått etablert innskuddspensjon også for pilotene, en redusert Loss of License (LOL) forsikring, samt en noe mer fleksibel arbeidstidsordning.

De skandinaviske pilotene har fått en ny tariffavtale med betingelser som fortsatt er blant de beste i bransjen. Avtalen er inngått med de pilotselskapene de nå er ansatt i. I tillegg har Norwegian-konsernet videreført en særskilt stillingsgaranti for alle pilotene som i dag er ansatt i Skandinavia. En slik garanti er unik i skandinavisk arbeidsliv og i en konkurranseutsatt bransje som luftfarten. Stillingsgarantiens varighet følger tariffavtalen for øvrig og gjelder frem til oktober 2017.

Takk til passasjerer og medarbeidere
- Jeg er svært lettet over at pilotstreiken nå er avblåst og at passasjerene våre endelig kan føle seg trygge på at flyene snart vil gå som normalt. Selskapet er påført store økonomiske kostnader. Det har vært en meget krevende periode både for våre passasjerer og for våre mange medarbeidere som har jobbet dag og natt for å håndtere streiken og ta hånd om passasjerene på best mulig måte. Jeg er også veldig takknemlig for den tålmodigheten og støtten vi har fått fra publikum, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian Air Shuttle.

Onsdagens flyprogram
Norwegian opplyser tirsdag kveld at det vil ta tid å bli ajour med ruteprogrammet etter 11 dager med streik. Selskapet vil jobbe i hele kommende natt for å få på plass så mange flygninger som mulig og de oppfordrer passasjerene til å følge med på sin flygning via ruteinformasjon på Norwegians hjemmeside. De aller fleste rutene mellom Skandinavia og Spania, og mellom Skandinavia og London går som normalt. Det samme gjelder direkteruter mellom Skandinavia og USA, samt Skandinavia og Thailand.

Følgende flygninger skal etter planen gå som normalt:
  • Fly til og fra Storbritannia med flightnummer DY2400 til DY2900
  • Fly til og fra Spania med flightnummer DY5100 til DY5598
  • Fly til og fra Finland med flightnummer DY5599 til 5999
  • Fly til og fra USA og Thailand med flightnummer DY7001 til DY7999

Passasjerer som har registrert mobilnummeret sitt i bestillingen vil få SMS fra Norwegian dersom de blir berørt av kanselleringer eller forsinkelser. Kunder som er berørt av kanselleringer kan ringe følgende nummer som er døgnåpent: +47 21 49 21 49.

Oppdatert 10.03.2015 kl. 19:50


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart