-->

19. april 2015

Lover ny langrute hvert år, fortell dem hvor du vil reise


Hvor vil du reise? Fortell det til flyplassen (OSL AS)
Nå vil Avinor og Oslo Lufthavn vite hvor du ønsker å reise. Ønsket ditt tar ruteplanleggerne med seg i møter med flyselskapene.
På sosiale medier ber Oslo Lufthavn om folks forslag til nye direkteruter, som deres nyansatte trafikkdirektør Jesper Spruit og hans folk skal ta med seg når de møter flyselskaper, flyplass-drivere og nasjonale «avinorer» over hele verden.
Aldri har du hatt en mer gyllen mulighet til å etterlyse flyruter til favorittstedene dine.
annonse- Vi har fått inn en masse gode forslag allerede, sier pressesjef Joachim Westher Andersen på Gardermoen til VG.no.

De fleste ønsker seg flere langruter ut i den store verden - til steder som Sydney, Melbourne, Hawaii, Chicago og Vancouver - men mange ytrer også ønske om flere direkteruter mellom byer i Norge, for eksempel mellom Nord-Norge og Sør-Norge, sier Westher Andersen.

Snakker med mange
Forrige helg var trafikkutviklere og ruteplanleggere fra Avinor og Oslo Lufthavn på den store, internasjonale flyrutekonferansen Routes Europe i skotske Aberdeen, der de møtte flyselskaper og utsendinger fra andre lufthavner over hele verden - med ett mål for øyet: Å etablere nye, spennende flyruter ut fra Norge.

Tilstede på konferansen var både SAS, Norwegian og en bråte kjente flyselskaper fra hele verden - men konkret hvem Avinor og OSL hadde tosidige møter med, vil ikke Westher Andersen si noe om.

- Vi snakket med mange...

Har ansatt wonderboy
På konferansen snakket VG med Oslo Lufthavns påtroppende trafikkdirektør Jasper Spruit, som er headhuntet fra Amsterdamflyplassen Schiphol for å bruke sitt store internasjonale kontaktnett til å «lande» nye langruter på Gardermoen og andre norske flyplasser - som «nordlys-flyplassene i våre nordligste fylker.

Nederlenderen, som også har jobbet med ruteutvikling i Australia mot det asiatiske markedet, skal også arbeide for Avinor - og får dermed ansvaret for hele det norske rutenettet.

Selv om Spruit først tiltrer sin nye jobb 1. juni, er han helt klar på at potensialet for å etablere nye langruter ut fra Norge er stort. Han ser mange muligheter, men vil nødig ut med navn på byer og destinasjoner han ser for seg på OSLs avgangstavle.

En langrute pr. år
- Vil du si det er realistisk å lansere en ny langrute ut fra Oslo hvert år framover?

- Ja, det er realistisk, svarer Jasper Spruit, som anser både Asia og Nord-Amerika som naturlige markeder å jobbe tettere mot.

- Norges økonomiske posisjon gjør det interessant for mange der ute å samarbeide om bedre flyforbindelser hit, sier den nye trafikkdirektøren, og nevner uoppfordret industritunge Chengdu, provinshovedstad i kinesiske Sichuan med en befolkning på størrelse med Norges, som eksempel på en by som kunne ha gjensidig interesse av en flyrute til Norge.

- Bare som et eksempel, altså, smiler Spruit.

Rutestrategen minner om at det er viktig å tenke gjensidighet når OSL nå for alvor skal ta opp kampen mot Kastrup om langrutehegemoniet.

- Skal en ny langrute ha livets rett må den være interessant for folk og næringskrefter i begge ender, sier mannen som på Schiphol landet nye ruter fra alle verdenshjørner.

annonseNyhet på gang
Etter det VG erfarer vil en ny langrute-nyhet fra Gardermoen bli lansert om kort tid.

Til et spennende reisemål, sier en kilde til VG.

Norwegian har sagt at de har flere nye langruter på gang, og flere medier har skrevet at både Hongkong og New Dehli er rett rundt hjørnet - førstnevnte fra Stockholm.

Aftenposten skrev før jul at Afrikas største flyselskap Ethiopian Airlines skal starte rute fra Oslo til Addis Abeba – muligens via Stockholm. Flyselskapets ledelse sa da at planen er å komme i gang før sommeren 2015.

I så fall blir Star Alliance-medlemmet Ethiopian det eneste afrikanske selskapet med regulær helårlig rute til Oslo – og dermed får Oslo Lufthavn nok en interkontinental flyforbindelse.

Til Hawaii
Pacific Business News skriver at Hawaii Tourism Authority og Oslo Lufthavn har snakket sammen om en mulig direkteflyging mellom Honolulu og Oslo, en flytur på 13 timer over Nordpolen.

Norwegian deltok i fjor høst på en internasjonale rutekonferanse i Chicago, der de møtte 150 representanter fra flyplasser og turistnæring i mange ulike land og regioner, deriblant Hawaii.

– Det er ingen tvil om at Hawaii er et spennende reisemål, uttalte den gang Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Hegnar.no.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart