-->

24. oktober 2015

Europas beste julemarkeder


Berlin har et av Europas beste julemarkeder (Apollo)
November er like rundt hjørnet og for de fleste av oss betyr det en ting: Julen nærmer seg med stormskritt. (To måneder i dag). 

Samtidig er høst og vinter høytid for storbyreiser, dermed velger stadig flere av oss å kombinere ferie med julehandel.

Her er oversikten over Europas beste julemarkeder!I november og desember florerer nemlig Europas storbyer av julemarkeder og er du en av dem som skal på storbyferie før jul, er dette markedene du ikke bør gå glipp av:
annonse


London
er superpopulær året rundt, og mange legger turen hit for å handle julegaver, eller kanskje for å handle inn nye klær til sesongens festligheter? Det er flere julemarkeder du kan legge turen innom, og favorittene er Christmas at Kew, Hyde Park Winter Wonderland, og Winter Village i Hackney. Hyde Park er mellom 19/11-3/1.
Fly fra Oslo med SAS, Norwegian eller British Airways. Fra Torp og Rygge med Ryanair

Praha
er fortsatt populær å reise til, og selv om det kan være kaldt der i førjulstiden, blir det vakkert og skaper en flott stemning med frost på broene over elven Vltava. Julemarkedene i Praha har tidligere blitt kåret til Europas beste, og er fordelt på to torg i Gamlebyen som ligger 5 minutters gange fra hverandre. I perioden 28/11-1/1.
Fly fra Oslo med SAS og Norwegian


Berlin
har mange julemarkeder fra 28/11-20/12. Du finner julemarked på Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Opernpalais og Potsdamer Platz. Friluftsmuseet Domäne Dahlem har julemarked i helgene frem til jul, blant annet med juleverksted for barn. For nydelig, nostaligsk stemning – dra til Schloss Charlottenburg.
Fly fra Oslo med SAS og Norwegian

Brussel
Stor stemning i Brussel
Kåret til Europas 3. beste marked i 2013. Spredd over 2 km i den gamle bydelen ved Grand-Place er "Winter Wonder", som ikke bare er et marked, men mer en festival. Her er skøytebane, karuseller, show og parader, og selvsagt salgsboder og spisesteder. Besøk Brussel fra 27/11.
Fly fra Rygge med Ryanair, eller fra Oslo med Brussels Airlines og SASBudapest
Hvert år fra midten av november til slutten av desember holdes det julemarked på Vörösmarty Square i Budapest. Her kan du vandre mellom mer enn hundre salgsboder som selger unik julepynt og annet håndverk, det er utstillinger og underholdning, og fasaden på Gerbeaud-bygningen forvandles til en enorm adventskalender hvor et nytt vindu åpnes daglig. Varer fra 27/11 til 1/1.
Fly til Budapest med Norwegian fra Oslo

Riga
Det sies at tradisjonen med å pynte juletre stammer fra Latvia og Riga. Om det stemmer, vet vi ikke, men julestemning er du nesten garantert å komme i om du reiser på førjulstur og går på julemarkedet i Gamlebyen. Her er det korsang, juleverksteder og hyggelig stemning, salgsboder med håndverk og delikatesser. Markedet har 11-årsjubileum 29/11-7/1!
Riga har forbindelse fra Torp med Wizz Air, Fra Rygge med Ryanair og fra Oslo med Air Baltic og Norwegian


Tallinn
Julemarkedet i Tallinn har i flere år vært på topplisten over Europas beste julemarkeder. Gamlebyen i Tallinn kalles ofte for "eventyraktig", og er perfekte omgivelser for en god, tradisjonell julestemning. På markedet kan du kjøpe tradisjonelt håndtverk, sesongens delikatesser og annet som hører julen til, samt se julenissen med reinsdyr, og kulturelle innslag i helgene. Finner sted 21/11-8/1.
Fly til Tallinn fra Oslo med Estonian Air eller Norwegian, fra Rygge med Ryanair

Krakow
Miniatyrer på markedet i Krakow
Gamlebyen i Krakow er vakker, og i førjulstiden er det intet unntak. Fra slutten av november besøker du julemarkedet på Rynek torg. Vandre mellom bodene, la deg friste av delikatesser, handle med deg lokale håndverksvarer som ullsokker, luer og smykker.

Prisnivået er hyggelig, så kanskje du handler med en del julegaver hjem i fra 29/11.
Krakow har flyforbindelse fra Oslo med Norwegian og fra Rygge med Ryanair

Barcelona
Fira de Santa Llucia kalles julemarkedet i Barcelona, som har historiske røtter tilbake til 1786. Utenfor katedralen finner du hundrevis av markedsboder og julekrybber, mens musikalske parader og utstillinger er med på å sette en festlig stemning. I 2015 finner dette sted mellom 28. november og 23. desember.
Fly fra Oslo med SAS og Norwegian

Stockholm
Reiser du til Stockholm i førjulstiden, kan du få en god dose svensk julestemning. Vandre i Gamla Stan og opplev den flotte stemningen, finn en hyggelig kafé og varm deg litt. I adventstiden er friluftsmuseumet Skansen spesielt stemningsfullt, med julemarked, tradisjonelt julebord og selvsagt Lucia-feiring – og forhåpentligvis litt snø! Juleshopping kan du jo også få gjort unna. Beste periode, 21/11-23/12.
Fly fra Oslo med SAS og Norwegian

Wien
Gode venner julehandler i Wien
Fra midten av november frem til julaften kan du oppleve en herlig julestemning og gamle tradisjoner i Wien. Sentrum av byen forvandles til et paradis for de som elsker julen, med duft av gløgg og annen julesnacks.

Det er over 20 offisielle julemarkeder i byen, blant annet på Rathausplatz og Maria-Theresien-Platz, og på Freyung har det vært holdt julemarked helt siden 1772! Den beste perioden er 18/11-23/12.
Fly fra Oslo med Austrian Airlines eller Norwegian

København
Jul i Tivoli er for mange blitt som et begrep. Dra på en førjulstur til København, og finn ut hvorfor selv. Åpent fra 19. november til lille julaften. I tillegg til salgsboder langs stiene i Tivoli, er det et russisk juletema i hagen, og i området ved hovedinngangen er det nordisk jul som er tema. Inngangen koster rundt 100 danske kroner.
Fly fra Oslo med SAS og Norwegian

Juleinspirasjonen er levert av Apollo


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart