-->

28. juli 2016

Ryanair lover priskrig til London


Ryanair letter fra London Stansted (Illustrasjonsfoto)
SAS, Norwegian og British Airways har i dag tilsammen 13 daglige avganger fra Gardermoen til London på hverdager.

Men 30. oktober starter også Ryanair å fly fra Gardermoen til London tre ganger daglig. Dermed øker kapasiteten på strekningen med 1.134 flere seter hver eneste dag, skriver Finansavisen torsdag.
På hverdager, mellom klokken 7 og 8 om morgenen, vil kundene nå for eksempel kunne velge mellom fire forskjellige direkteavganger.
annonse


Det betyr bare en ting – priskrig. Og den kommer til å bli tøff, skriver avisen.

312 kroner tur/retur
Ryanair selger sine billigste billetter for bare 156 kroner én vei eller 312 kroner tur/retur. Da får du et sete og lov å ta med deg noen få kilo håndbagasje. Businessbillettene til Ryanair ligger på 1.100 kroner hver vei.

Norwegian har allerede svart med å senke sine London-priser til så lite som 199 kroner én vei.

SAS og British Airways (BA) har også senket sine priser, men de er et stykke unna de to laveste i pris. SAS’ rimeligste billett er på 349 kroner.

Sikre deg de superbillige billettene til London - begrenset antall per avgang

– Vi skal definitivt gi Ryanair konkurranse om både forretnings- og fritidsreisende mellom Oslo og London med våre lave priser og nye, mer miljøvennlige fly med gratis internett, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen, til avisen.

Fire flyplasser
De fire fylselskapene flyr imidlertid ikke til samme flypkass.

Norwegian flyr til Gatwick, hvor de har en større base med videre-forbindelser ut i Europa og til USA, mens Ryanair flyr til Stansted. SAS og British Airways flyr til Heathrow.

– Vi har ingen planer om å kutte noen av våre fem daglige avganger på hverdager til London selv om et nytt selskap nå begynner å fly fra Gardermoen. Siden vi er med i Star Alliance, vil våre passasjerer også få tilgang til en lang rekke destinasjoner over hele verden fra London som Ryanair ikke kan tilby, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren i SAS.

SAS har i dag totalt 44 avganger mellom de to hovedstedene og en kapasitet på 11.300 seter i uken.

I fjor fløy 1.057.000 passasjerer mellom Gardermoen og London, noe som var en vekst på 1,8 prosent. Så langt i år er oppgangen på 2,2 prosent, viser tall Finansavisen har innhentet fra Avinor.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart