-->

29. juli 2016

God tid på flyplassen? Dette kan du fylle tiden med


Fyll ventetiden med noe positivt (Illustrasjonsfoto)
Å vente på en flyplass trenger ikke nødvendigvis å være et ork.

Mange flyplasser byr på fasiliteter som gjør at ventetiden blir både hyggeligere og virker kortere.Derfor har nettreisebyrået Expedia sammen med flyplass-appen FLIO laget en guide som skal gjøre det enklere for folk å hygge seg på flyplasser rundt om i verden.
annonse


Ordet ventetid er forbundet med kjedsomhet i de fleste tilfeller, men dette kan fort snus til noe positivt. Hvis du er oppmerksom på de fasilitetene enkelte flyplasser tilbyr, kan du fort ende opp med å kose deg i ventetiden. Her er de beste flyplassene i Europa:

Om du har barn…

Zürich Lufthavn er den beste flyplassen i Europa for barn i alle aldre. De eldre barna kan holde seg opptatt med PlayStation, bordfotball eller nyttige workshops. For foreldre med babyer finnes det rom som er utstyrt med kjøkkenkrok med et lager av bestikk, mikrobølgeovn for å varme flasker og et sted hvor babyer kan hvile. De to lekerommene er gjennomtenkt for å holde barn i alle aldre komfortable og underholdt. Du finner de ved transfer-desken ved A-gatene og ved E-gatene.

København Lufthavn egner seg også for barn i alle aldre. I transfer-området for internasjonale reiser finner du et stort lekeområde for barn opp til 10 år, som består av nettbrett, bordfotball, tegneserier og gratis barnevogner som kan brukes fritt. I tillegg finner du små lekeområder over hele flyplassen.

For den matinteresserte…

Stuttgart Lufthavn byr på noe så storflott som en Michelin-restaurant. I 1992 ble restauranten Top Air tildelt en Michelin-stjerne, og siden den gang har den både beholdt stjernen og lagt til flere titalls andre priser i samlingen. Her sitter du i en langstrakt sal der du kan spise mens du nyter utsikten mot platået Schwäbische Alb. Her kan du nyte en seksretters Michelin-opplevelse mens du venter på flyet til ditt neste reisemål. Restauranten ligger i Terminal 1, i nærheten av Hallhuber.

Madrid-Barajas Lufthavn gjør det mulig å ta med seg et gourmet-måltid på flyet. Kirei by Kabuki var den første japanske restauranten som åpnet på en spansk flyplass og tre av deres fem restauranter innehar en Michelin-stjerne. Maten tilberedes i et åpent kjøkken, så gjestene kan få med seg showet og kanskje lære noen triks. Maten kan du både spise i restauranten eller ta med deg om bord på flyet, og du finner restauranten i Terminal 4, i nærheten J-gatene.

For den kunstinteresserte…

Paris Lufthavn (Charles de Gaulle) deler kunst på en innovativ måte med millioner av flypassasjerer. Espace Museés samarbeider med berømte museer i Paris, og utstillingene endres årlig. Museet ligger i avgangshallen og bruker de 230 kvadratmeterne til å spre inspirasjon ved å gi besøkende gratis inngang. Naboen Café Cubiste bidrar samtidig med å tilpasse innredningen sin etter de forskjellige utstillingene. Her serverer de franske og internasjonale retter som er inspirert av det asiatiske kjøkken.

For den nysgjerrige…

Amsterdam Lufthavn (Schiphol) byr på verdens aller første 6D-kino på en flyplass. Her kan du få med deg en helt unik opplevelse mens du venter på din avgang. Kinoen plasserer deg i en bevegelsesbasert stol som legger til lyd, vind og lys-effekter til 3D-filmer. De tilbyr et lite utvalg av filmer som varer i 4-5 minutter. Kinoen finner du ved Schiphol Plaza.

For treningsentusiasten…

Frankfurt Lufthavn er ofte en flyplass man må innom om man skal reise langt. Da gjør det godt å kunne ta seg en pause fra reisingen på et av flyplassens to yogarom. En kort yogaøkt kan gjøre underverker for kroppen og kan til og med bidra til å bekjempe flyrelatert trøtthet. På yogarommene finner du matter og inngangen er gratis. Du finner rommene i Terminal 1 ved gate C14 eller i Terminal 2 mellom gate D4 og 5.

For den søvnløse…

London Gatwick Lufthavn gjør livet enklere for de som har en tidlig avgang neste morgen. I stedet for å sove på en benk over natten og våkne med kink i nakke og rygg, kan du sjekke inn på flyplassens Bloc Hotel. Hotellet ligger innenfor South Terminal, som gjør at du neste dag kan spasere uthvilt rett inn i sikkerhetskontrollen i løpet av noen minutter. Hvert rom er utstyrt med en king size-seng, et nettbrett som er bygd inn i veggen som kontrollerer persienner, lys og aircondition, samt Monsoon-dusjer.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart