-->

29. oktober 2016

I kveld letter siste fly fra Rygge


I kveld letter og lander de siste flyene på Moss lufthavn Rygge
Lørdag kveld tar siste sivile fly av fra Moss Lufthavn Rygge. De som blir stående uten jobb, markerer begivenheten med gravøl.

Samtidig som Ryanairs siste flygning tar av fra Rygge – klokken 21.20 lørdag kveld med kurs for Polen – ropes «avgangen» til begravelsesfølget opp.Utstyrt med egne boardingkort går de gjennom sikkerhetskontrollen til terminalen, der det blir gravøl og fest.
annonse– Alle avdelinger er opptatt av at vi skal gå ned med flagget til topps, så alt går normalt til siste flyging, sier administrerende direktør Pål Tandberg til E24.

Stenger etter ni år
Moss Lufthavn Rygge stenger lørdag dørene etter ni års drift. Årsaken er at flyselskapet Ryanair legger ned sin base på grunn av flyseteavgiften. Ryanair skal i stedet fly fra Gardermoen, med den samme avgiften.

Rundt 400 har jobb på flyplassen, under 100 av dem har fått ny jobb.

Selskapet Rygge Airport (RA) har fått på plass en viktig avtale med Forsvarsbygg og sier det ønsker å beholde de ansattes kompetanse, men er fortsatt langt fra å lykkes med planene om å drive den sivile flyplassen videre.

Selskapet har fått tilsagn om konsesjon fra Samferdselsdepartementet, og er enige med Forsvarsbygg om tilgang til flyplassanlegg, rullebane og annen infrastruktur som Forsvaret eier, ifølge Dagens Næringsliv.

– Gjennombrudd
– Nå har vi fått et virkelig gjennombrudd. Neste skritt er å få tilgang til terminalbygg og parkeringshus som eies av dagens flyplassoperatør, sier daglig leder Knut R. Johannessen i Rygge Airport. Han sier en rask avklaring er nødvendig for å kunne komme i gang med drift til sommeren.

Selskapet sikter mot gjenåpning 1. april neste år, men direktør Tandberg tviler.

– Vi skal selvsagt tilrettelegge for videre drift, men jeg tror dette blir vanskelig for RA. Vi har allerede sjekket ut de fleste mulighetene for å løse floken, uten hell, så jeg tror det skal bli vanskelig for dem å komme opp av startgropen. Men jeg ønsker dem lykke til, sier Tandberg.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart