-->

26. oktober 2016

SAS nye Airbus A320neo har landet


Sol Viking er klar for nye utfordringer i SAS regi (SAS)
I dag er det premiere for SAS nye fly – Airbus A320neo med den første nye kabinen, som vil bli innført på hele SAS kort- og mellomdistanseflåte. Ny teknikk gjør A320neo 15 % mer drivstoffeffektivt enn dagens A320.SAS, som i år fyller 70 år, fortsetter å styrke sitt tilbud med ytterligere 30 moderne fly som
annonsereduserer klimapåvirkningen, og nye kabiner i hele flåten med markedets raskeste WiFi.

Større motorer sammen med vingenes såkalte sharklets gjør flyet mer enn 15 % mer drivstoffeffektivt enn dagens A320. Det er det første av 30 nye Airbus A320neo som legges til SAS flåte. Ytterligere tre fly leveres i år, og deretter skjer leveransene løpende til og med 2019.

Ny kabin på samtlige fly og markedets raskeste WiFi
En klassisk skandinavisk design samt material- og fargevalg i kabinen er tatt frem for å skape en moderne, rolig og innbydende atmosfære. De nye kabinene på kort- og mellomdistanseflåten vil være i samme stil som den nye kabinen som er installert i alle SAS langdistansefly.

– Vi gleder oss til å ønske våre passasjerer velkommen ombord på vårt første av de 30 nye Airbus A320neo, som bidrar ytterligere til å redusere våre utslipp og klimapåvirkningen. Mange av kundene våre reiser med oss ofte, og vi er en viktig del av mange menneskers hverdag.

Vår nye kabin på langdistanseflyene har blitt veldig positivt mottatt, og nå bringer vi den videre også til kort- og mellomdistanseflåten, der vi i tillegg investerer i meget rask WiFi, med surfehastigheter som gjør at tiden ombord kan brukes til arbeid eller til å koble av og streame en favorittfilm eller en serie, sier Rickard Gustafson, vd og konsernsjef i SAS.


A320neo også med USB-ladeuttak i alle seter (SAS)
I tillegg til god benplass, nye og komfortable seter (Recaro med ny, mykere setepute) og ny design, leveres A320neo også med USB-ladeuttak i alle seter og mood light, lys som reguleres etter tiden på døgnet. Fargeskalaen i den nye kabinen går i en gråtone i tekstiler som setetrekk og kabinteppe, og med en blå aksentfarge i detaljer som aksentsømmer og til gardinene i fremre og bakre del av kabinen.

I tillegg til 30 nye A320neo vil også samtlige eksisterende kabiner bli oppgradert mellom 2017 og midten av 2019. Totalt innebærer satsingene på disse 100 flyene, inkludert WiFi og oppgradering av kabiner, en investering på cirka 500 MSEK over en treårsperiode.

Det første flyet med høyhastighets-WiFi, som blir mulig med leverandøren ViaSats satellitteknologi, kommer i andre halvår i 2017. Med surfehastigheter per passasjer på 12 mbit, som er det vi med dagens teknikk kan tilby totalt ombord, vil SAS kunder snart kunne bruke tiden ombord til å jobbe, surfe eller nyte godt av de samme tjenestene som hjemme, f.eks. streaming av musikk, filmer og TV. Internett ombord på kortdistanseflyene vil være gratis for alle SAS EuroBonus-medlemmer og de som reiser i SAS Plus. Det vil også være mulig å bli medlem ombord.

I tillegg til SAS 30 nye A320neo har SAS løpende investert i nye og mer drivstoffeffektive fly. Blant annet Airbus A330E (Enhanced) fra 2015, og vi har nå en flåte som består kun av ”next generation”-fly. I 2019 starter også leveringene av SAS nye Airbus A350-900.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart