-->

8. februar 2017

Lanserer Torp - Hamburg


Fly direkte fra Torp til Hamburg (Ryanair)
Det irske lavprisselskapet Ryanair annonserer i dag en ny rute fra Sandefjord lufthavn Torp, til Hamburg i Tyskland. Den nye ruta starter opp i oktober med to ukentlige rundturer.






- Det er flott at Ryanair igjen vokser på Torp og en direkterute til Tyskland komplimenterer det rutenettet vi allerede har. Det har vært et
annonse



press i markedet for å få tilbake en direkteforbindelse til Tyskland, så dette er gledelige nyheter for svært mange, sier Tine Kleive-Mathisen, kommunikasjonssjef på Torp.

Hamburg, Tysklands nest største by med tanke på innbyggertall, ligger fint til i et slags veiskille mellom nord-, øst- og vest-Europa. Dette gjør at mangfoldige tilreisende og gjennomreisende besøker byen hvert år – Hamburg er blitt et møtepunkt for europeiske turister.

Hamburg er delt inn opp av elver og kanaler. De tre største elvene som skjærer inn i byen er Elben, Alster og Bille. Foruten dette finnes mangfoldige smalere kanaler som har fått fellesnavnet Fleete. Alt dette har satt sitt preg på byens sjarm. Elvene og kanalene har sin spesielle tiltrekning, og gjør byen mye mer koselig og trivelig enn flere andre store byer rundt omkring i industrilandet Tyskland.

Hva klima angår, må det sies at det ikke akkurat er syden her. Nord-tyske byer har et såkalt ”Reizklima”, hvor temperaturen sjelden stiger over 20 grader. Men drar man til Hamburg er man som regel ikke på utkikk etter en badeferie heller.

Når det gjelder historie, må det sies at den er lang og innviklet. Historien går faktisk helt tilbake til 800-tallet og byen har selvfølgelig gjennomgått flere store endringer siden den gang. Første og andre verdenskrig satte tydelig sitt stempel på byen. Store deler av byen ble da jevnet med jorden, og mye av den gamle sjarmen forsvant i støvet. Men etter andre verdenskrig ble det satt i gang massive rekonstruksjons - og gjenoppbyggingsprosjekter. I 20 år jobbet fagfolk på spreng for å bygge opp et moderne og tidsriktig Hamburg.

Hamburg er også blitt en multikulturell metropol. Mye på grunn av at Hamburg er et skjærepunkt mellom mange deler av Europa, har også mange immigranter funnet seg til rette i og utenfor byen. Hele 15% av alle som bor i Hamburg er faktisk immigranter som er kommet fra alle verdens hjørner. Den internasjonale flyplassen har tilknytning til hele 130 destinasjoner rundt om i verden, noe som gjør byen svært lukrativ og innbringende for flere ulike typer folk og folkeslag.

Vi kommer med informasjon om oppstartdato, tidtabell etc når disse foreligger fra Ryanair.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart