-->

5. mars 2017

Oslo lufthavn åpner slusene for TV-seere


Kjell Are, Tor-Inge, FO, Roar, Kari, Runar er en del av de 15.000
som holder hjulene i gang på Gardermoen (MTG TV)
Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass med flere titalls millioner reisende hvert år. Hver dag og natt jobber 15 000 mennesker på spreng for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Nå får du eksklusivt se hvordan maskineriet holdes i gang.

Den nye serien "OSL 24-7" har premiere i morgen kl. 21.30 på Viasat 4.
annonse


De aller fleste av oss er innom Oslo lufthavn når vi er på reise. Vi er noen få blant de 25 millionene som hvert år reiser gjennom Skandinavias nest største flyplass. Det krever mye av de ansatte for å få trafikk-, sikkerhet- og passasjerflyten til å gå så effektivt som overhodet mulig.

- Det skjer mye på Oslo lufthavn, og langt mer enn de reisende legger merke til. Det krever et utrolig samspill for å få alt til å fungere, og nå gleder vi oss veldig til å vise frem flyplassen fra innsiden for TV-seerne hjemme, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

I serien, som sendes mandag til torsdag, blir vi blant annet med Airport Patrol på jobb. De er ansvarlig for sikkerhet på og rundt rullebanen, patruljerer for å unngå inntrengere og skyter fugler for at fly skal unngå såkalte "birdstrikes".

I tollhallen blir vi med når tollerne gjør rekordbeslag på doping sendt i posten, og i terminalen jakter butikktyvfangere sleipe passasjerer som tror de kan komme unna med å stjele fra flyplassen.

I tillegg er vi vitne til dramatiske scener når passasjerer skader seg på flyplassen, når det blir tilløp til slåsskamp ved gate, og når fly ikke er klarert for avgang på grunn av teknisk svikt.

- Vi håper OSL 24-7 vil være av stor interesse, blir underholdende og ikke minst vil gi folk et godt innblikk i hva som kreves for å drifte en flyplass 24 timer i døgnet, 365 dager i året, avslutter lufthavndirektør Hasaas.

Mandag 6. mars: Premiere på OSL 24-7 kl. 21.30 på Viasat 4.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart