-->

19. mai 2017

Icelandair feirer 80 år - har malt isbre på fly


En Boeing 757-200 påmalt Vatnajõkull (Icelandair)
I år feirer Icelandair 80 år og det skal markeres blant annet visuelt ved å male Europas største isbre "Vatnajökull" på et av flyene.

Alle fly i Icelandairs flåte er oppkalt etter islandske vulkaner og i 2015 ble ”Hekla Aurora” skapt etter inspirasjon fra vulkanen Hekla og nordlyset.Det er samme kunstnere som står bak forvandlingen til ”Vatnajökull” og prosessen er ganske usedvanlig og komplisert, da dekoreringen er gjort for hånd.
annonse
America 336x280


Reisen og opplevelsen begynner ikke først når man lander på Island eller på en av Icelandairs andre destinasjoner, men fra det øyeblikk man går om bord. ”Vatnajökull” skal være et flyvende stykke Island, slik som ”Hekla Aurora” er.

25 personer har brukt 24 dager og 195 liter maling for å gjengi isbreen, 1.062 liter i alt for å dekke hele flyet. Kabinen holdes i ”is- og vannfarger”, kabinlyset er i stemningsfullt blått og alt fra nakkestøtter til matvogner og servietter er dekorert for å gi en så autentisk opplevelse som mulig.

Det er masser av aktivitet under isbreutgaven av Vatnajökull. Under iskappen romsterer tre av Islands 30 aktive vulkaner: Öræfajökull, Bárdabunga og Grímsvötn og det er registrert omkring 60 utbrudd de siste 800 år.

Isbreen dekker ca. 8.100 km2, hvilket er 8% av Islands areal og betraktes som en av syv naturvidundere i Europa. Iskappen er noen steder helt opp til 1.000 meter tykk, i gjennomsnitt 400 m tykk.

Her finner du de beste flytilbudene til Reykjavik

Icelandair flyr inntil 3 daglige avganger fra Oslo lufthavn til reykjavik. De tilbyr transatlantiske passasjerer stopover i Island i opp til syv dager uten ekstra billettomkostninger. Reisen blir delt i to og har man tid til det kan man jo f.eks. ta en tur til det østlige Island og se Vatnajökull med egne øyne.

Uansett hva valget faller på, er en Icelandair stopover en god mulighet til å oppleve to vidt forskjellige destinasjoner på samme reise.

Icelandair har 46 destinasjoner, hvorav 18 i Nord-Amerika – 13 i USA og 5 i Canada.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart