-->

23. juli 2017

Wizz Air fjerner bagasjegebyr


Fjerner bagasjegebyr i oktober
Fra slutten av oktober er det slutt på Wizz Airs gebyr på håndbagasje.

Mens både Ryanair og Norwegian lar deg ta med 10 kg håndbagasje i kabinen, har Wizz Air kun tillatt en liten håndveske uten å ta betalt.
Fra kommende vinter legger de seg på samme policy som de andre lavkostselskapene.For alle flyselskap, og lavprisselskap spesielt, er det viktig å ha så korte stopp på bakken som mulig.
annonseÅ bli kvitt lasting og lossing av bagasje har derfor vært svært viktig for disse flyselskapene. Ved å gi hver passasjer mulighet til å ta med seg inntil 10 kilo bagasje inn i kabinen, samt skru opp prisen på den insjekkede bagasjen, har selskapene i stor grad kvittet seg med de store koffertene som må fraktes i maskinens buk.

Det ungarske selskapet Wizz Air har valgt en litt annen strategi. De har hatt lave billettpriser, men tatt gebyr både for håndbagasje og innsjekket bagasje. Selskapet som regnes for å være det største lavprisselskapet i øst- og sentraleuropa, har satt billettprisene lavt for at også deres kunder skal ha råd til å fly. Wizz Air har så latt hver enkelt passasjer fått betale ut i fra hvor mye eller lite bagasje de har ønsket å ta med seg.

De billigste Wizz Air billettene fra Torp finner du her

Når vinterprogrammene starter opp 29. oktober, legger selskapet seg på samme bagasjepolicy som deres viktigste konkurrenter, Ryanair og Norwegian. Fra den dagen kan du ha med deg inntil 10 kg bagasje inn i kabinen, og størrelsen på kofferten forandres til 55x40x23 cm (mot 56x45x25 cm i dag). De nye målene samsvarer med Norwegian og Ryanair.

I dag koster det inntil 345 kroner å ta med seg ett stykk håndbagasje i kabinen til Wizz Air, mens en innsjekket koffert på 23 kilo koster inntil 345 kroner - begge priser gjelder én vei.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart