-->

13. september 2017

Slik reiste vi sommeren 2017 – reiselysten fortsetter å øke


Mallorca har befestet sin plass i våre hjerter
Til tross for uroligheter i verden er det ingen som helst tendens til at vår reiselyst avtar. Tvert imot øker antallet utenlandsreiser i sommermånedene 2017 med 25 prosent.

Velkjente ferieklassikere frister mest, men en sommerreise til en av Europas storbyer blir også stadig mer populært.Og høstens inntog skaper ytterligere trykk på utenlandsreiser. Det viser bestillingsstatistikker fra Ticket Feriereiser.
annonse
Det er tydelig at vi ikke går lei av klassiske reisemål rundt Middelhavet. Mallorca, som i løpet av de siste årene har gjennomgått en total makeover og nå lokker med vakre strender, designhotell og restauranter i verdensklasse var sommerens absolutte favorittdestinasjon i Europa.

- Mallorca har befestet sin plass i våre hjerter og bestillingene til denne vakre øya økte også denne sommeren. Øya forbindes ikke lenger med partyreiser for ungdom, men er nå et reisemål for et bredere publikum, uansett om du fristes av strandliv, shopping eller fantastisk mat, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Spania var det mest populære ferielandet i sommer med Hellas som ubestridt toer. Mens Thailand på tredjeplass og Frankrike på fjerdeplass har den største økningen.

Bestillingene viser også at selv om de trygge klassikerne er veldig populære så påvirkes vi ikke i samme utstrekning som tidligere av terrortrusler eller terrorangrep. Steder som har vært utsatt for angrep, som for eksempel London, Nice, Paris og Barcelona, har alle økt kraftig denne sommeren. Ønske om å reise til utsatte reisemål tenderer til å gå ned de første dagene etter et angrep, for deretter raskt å stige til samme, eller til og med høyere nivåer enn før angrepet.

- Storbyer har økt kraftig i popularitet og går først og fremst å være høst- og vårdestinasjoner til også å være attraktive reisemål om sommeren. Amsterdam, London, Barcelona og København er favorittene, og disse ligger på topplisten også utover høsten, sier Ellen Wolff Andresen

Vinnere og tapere sommeren 2017

Sommerens reisemål i Europa: Mallorca. Middelhavets klassiker som holder seg på topp denne sommeren også.

Sommerens reisemål totalt: Bangkok. Billige flypriser og stort utvalg gjør at Bangkok topper listen totalt sett. De aller fleste bestillingene hit er kun flybilletter og man reiser videre fra Bangkok til andre reisemål i Asia.

Sommerens storby: Amsterdam. Bestillingene er mer enn fordoblet, mye takket være billige flybilletter med direktefly fra mange flyplasser i Norge og kort flyreise.

Sommerens storbyrakett: Amsterdam. Stadig flere får øynene opp for denne sjarmerende byen. Og kombinert med billige flybilletter fyker den oppover listene.

Sommerens sol- og badrakett: Split, med en økning på 25 prosent. Mange bruker også Split som utgangspunkt for besøk på noen av de vakre, nærliggende øyene som Hvar og Brac.

Sommerens ferieland: Spania, økte med 24 prosent i sommer og står for ca 17 prosent av alle reiser. Ingen over – ingen ved siden.

Sommerens taper: Antalya. Dette tyrkiske reisemålet mistet nesten 60 prosent av bestillingene i 2016,og i år var det en ytterligere nedgang på ni prosent. Det kan se ut som nedgangen har flatet ut, og med økt satsning fra charterselskaper neste sommer kan kanskje reisemålet komme sterkere tilbake.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart