-->

27. oktober 2017

Avtale om flyrute Oslo - Arendal


Sun-Air of Scandinavia vil fly Oslo - Arendal (Sun-Air)
Fra august 2019 kan du kanskje fly direkte fra Gardermoen til Arendal lufthavn Gullknapp.

Flyplassjef Jan Morten Myklebust ved Gullknapp sier til NRK Sørlandet at de har inngått en intensjonsavtale med flyselskapet Sun-Air of Scandinavia, om oppstart av en slik rute.
Avtalen forutsetter en forlengelse av dagens rullebane på Gullknapp.
annonse– Forutsetningen er at eierne våre, Arendals Fossekompani, bevilger de midlene som skal til. Så må jobben gjøres. Oppstart blir tidligst i august 2019, sier flyplassjef Jan Morten Myklebust til NRK.

I tillegg er veien ut til flyplassen ganske dårlig, så der må politikerne i området bevilge penger og bygge. Men Myklebust er optimist og har tro på prosjektet.

Flyselskapet Sun-Air of Scandinavia, som i dag opererer daglige ruter fra Oslo til Billund, Aalborg og Århus i Danmark, er klare for å starte opp en rute fra Oslo til Arendal, hvis rullebanen blir forlenget. En utvidelse vil koste omlag 40 millioner kroner.

Sun-Air of Scandinavia, eller bare Sun-Air er et dansk flyselskap med røtter tilbake til 1978. Selskapet startet med renovering og handel med fly. I 1990 startet de sin første ruteflyvning fra Billund til Køln, og året etter kom Århus - Oslo.

I 2006 inngikk flyselskapet en franchise avtale med British Airways, som lever i beste velgående den dag i dag. Alle rutene opereres innenfor denne avtalen, og alle Sun-Airs fly er malt i British Airways livery (design). Hvis Oslo - Arendal blir en realitet vil Sun-Air sette inn et 32 seters fly av typen Dornier 328 Jet, som på bildet.

I tillegg til de tre eksisterende Oslorutene, finner du blant annet London, Düsseldorf, Stockholm og Bergen på Sun-Airs rutekart. Tidligere i oktober mottok Sun-Air sin fjerde Danish Travel Award for "Bedste europæiske flyselskab".


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart