-->

26. oktober 2017

Widerøe er punktligst i verden


Widerøe er verdens punktligste flyselskap (Wikimedia)
Widerøe er igjen rangert som verdens mest punktlige flyselskap.

Driftsdirektøren mener en stor del av årsaken at Widerøe lykkes så godt med punktlighet, er de ansatte.Både de som jobber i cockpit, i kabinen og på bakken, har lang erfaring og får god trening i å takle de utfordrende flyforholdene.
annonse- Derfor er vi veldig stolte av at vi i to måneder på rad er kåret til verdens mest punktlige flyselskap, sier driftsdirektør Morten Skoglund i Widerøe.

Det amerikanske analyse og statistikkselskapet FlightStats offentliggjør hver måned en liste over hvilke flyselskaper som er mest presise. Listen inneholder over 200 flyselskaper fra hele verden, og deles inn i ulike klasser etter størrelse og geografisk tilhørighet.

Best i verden
I august og september toppet altså Widerøe denne listen – helt uavhengig av klasse – med 93,37 prosent punktlighet i august og 95,27 prosent i september. Punktlighet blir vurdert som oppfylt når flyet ankommer bestemmelsesstedet innen senest 15 minutter etter oppsatt ankomsttid.

Fly direkte fra Oslo til 19 destinasjoner med Widerøe

– Dette er stort for et lite flyselskap som Widerøe. Vi har over 10 000 flyginger hver eneste måned – og målet er å være i rute hver eneste gang, sier driftsdirektøren.

Krevende forhold - erfarne ansatte
Skoglund er med rette stolt av at Widerøe har fløyet til topps på denne lista igjen.

Vi har vært blant Europas mest punktlige flyselskaper gjennom flere år, i fjor ble vi «Europamestere» – og nå har vi altså nådd den absolutte verdenstoppen.

– Det er absolutt ingen selvfølge at Widerøe skal klare å være så punktlige som vi er. Vi opererer tross alt i arktisk klima, med svært skiftende værforhold. Hverdagen består ofte av både tåke, vind, regn, snø og is. Mange av våre ruter flyr over fjord og fjell, og lander på korte rullebaner, påpeker driftsdirektøren.

Widerøe med to nye Osloruter

Han mener en stor del av årsaken at Widerøe lykkes så godt med punktlighet, er de ansatte. Både de som jobber i cockpit, i kabinen og på bakken, har lang erfaring og får god trening i å takle de utfordrende flyforholdene.

– Våre ansatte står på hver dag for at passasjerene skal komme trygt frem. De har hodet og hjertet på rett plass, sier Skoglund.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart