-->

7. desember 2017

Hainan Airlines vil til Oslo


Hainan Airlines ønsker å fly mellom Norge og Kina
Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines, med hovedkvarter i Haikou i øyprovinsen Hainan i Kina, har søkt det kinesiske luftfartstilsynet om å få starte opp to direkteruter til Oslo lufthavn neste år.


Flyselskapet er det største privateide lufttransportselskapet i landet, og det fjerde største i det hele tatt i Kina målt etter flyflåtens størrelse.
annonseHainan Airlines flyr allerede mer enn 500 ruter fordelt på rundt 90 byer, og nå vil de ha Oslo på rutekartet.

Hvis selskapet for tilslag hos de lokale luftfartsmyndighetene, ønsker de å binde Oslo sammen med Beijing, med tre ukentlige avganger fra april 2018. Videre ønsker de en rute til Shenzhen med to ukentlige flygninger fra mai neste år.

Beijing er som kjent den kinesiske hovedstaden, beliggende nord i det store riket. Beijing er også Kinas politiske og kulturelle sentrum, mens Kinas mest folkerike by, Shanghai, fremdeles kan sies å være landets økonomiske sentrum, i skarp konkurranse med Hongkong.

FLYBILLETTER TIL KINA FOR UNDER 3000,- TUR-RETUR, BESTILL NÅ !

Gjennom sin lange historie har Beijing opparbeidet en variert og enestående kulturarv. Mest kjent er Tiananmen (ved Den himmelske freds plass) og keiserpalasset og templene i Gugong (Den forbudte by), som siden 1987 har stått på UNESCOs liste over Verdens kulturarv. På verdensarvlisten står også for eksempel Himmeltempelet, Lamatempelet og Konfuciustempelet.

Shenzhen er en storby i provinsen Guangdong ved Kinas kyst mot Sørkinahavet. Byen ligger tett opp mot Hongkong.

Det kinesiske flyselskapet har en stor og forholdsvis moderne flyflåte med store maskinertyper som Airbus A330-200 og -300, Dreamlinere av typene 787-8 og 787-9, samt Boeing 737 MAX 8 for å nevne noen. Flytyper som typisk brukes for langdistanseruter.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart