-->

4. desember 2017

Joon tar over for Air France


Joon overtar Oslorute fra mars neste år (Berlin lufthavn Tegel)
Fra våren av er det slutt på Air France sin rute mellom Oslo og Paris.

Skjønt direkte slutt er det ikke. Det franske flyselskapet overlater stafettpinnen til sitt nye datterselskap Joon, for å fly mellom Gardermoen og Charles de Gaulle flyplassen i Paris.Joon er et nytt lavpriskonsept fra Air France, som startet opp
annonsemed sine første flyvninger denne helgen. De første rutene går til Barcelona, Berlin, Lisboa og Porto.

Selskapet opplyser at de våren 2018 bytter ut Air France med Joon på rutene fra Paris til Istanbul, Napoli, Roma og Oslo.

Billettprisene til Oslo vil starte på 39 euro én vei, eller om lag 385 norske kroner. Planen er at Joon begynner å fly til Oslo den 25. mars neste år, med 18 ukentlige avganger, én mer enn Air France sitt tilbud i dag.

Joon skal etter planene også fly noen langdistanseruter fra Paris til hhv Cape Town, Teheran og Kairo.

Slik presenterer selskapet seg:Mellom Oslo og Paris skal det nye selskapet benytte maskiner av typen Airbus A320 og Airbus A321. Flyene finnes allerede i Air France sin portefølje, og vil fortløpende males om til Joons livery (design). Joon skal etter planen overta 10 fly fra morselskapet.

Når du flyr med Joon vil reisende i Business class få et måltid (varm) mat, drikke og snacks, mens det i økonomi vil være mulig å få kjøpt fra trillevognen ombord.

Alle de reisende vil få tilgang til selskapets underholdningssystem ombord, kalt YouJoon, som du strømmer til din smarttelefon, nettbrett eller laptop.

Rutekartet til Joon, inkludert langdistanserutene pr. desember 2017 (Joon)


Navnet Joon ligner på det franske ordet Jeune som betyr ung. Selskapet sikter seg inn mot den såkalte milleniumsgenerasjonen, selv om de forteller at alle selvsagt er velkommen ombord. De ansatte vil ha enkle uniformer med bukse og gensere, det er meningen at det meste skal kunne gjøres elektronisk fra mobilen - fra bestilling og betaling, til innsjekk og ombordstigning.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart