-->

27. januar 2018

Norwegian har fått driftstillatelse i Argentina


Den argentinske komponisten og musikeren Astor Piazzolla er første halehelt
på Norwegian Air Argentinas aller første fly, av typen Boeing 737-800.
Flyets kjennetegn er LV-HQH
Argentinske myndigheter har i natt norsk tid utstedt driftstillatelse (AOC) til Norwegians heleide datterselskap Norwegian Air Argentina (NAA).

NAA er i ferd med å bygge opp sin administrasjon med nødvendige, myndighetspålagte funksjoner i Buenos Aires og er snart klar for å drive en flyoperasjon underlagt argentinske myndigheter.

- Dette er en ny milepæl for Norwegian. Godkjennelsen betyr at vi snart kan tilby argentinere å fly med nye, komfortable fly til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos.
annonse- Norwegian har blitt tatt meget godt imot av argentinske myndigheter som ønsker mer konkurranse i markedet. Nå blir det fullt fokus på å tilby rimelige flyreiser til millioner av passasjerer, noe som vil bidra til å skape nye arbeidsplasser, drive økonomisk vekst og gi økt turisme, sier administrerende direktør Ole Christian Melhus i Norwegian Air Argentina, i en pressemelding lørdag formiddag.I denne videoen blir Norwegian Air Argentinas første fly tatt i mot på flyplassen i Buenos Aires


I desember 2017 godkjente det argentinske luftfartstilsynet (ANAC) oppstart av 153 Norwegian-ruter fra Argentina. NAA hadde søkt om godkjennelse for til sammen 156 ruter. Norwegians planer for en betydelig operasjon fra Argentina innebærer både innenriks- og utenriksflygninger. Norwegian har ett Boeing 737-800 basert i Argentina i dag.

Til Oslo?
Blant alle de rutene det er søkt om å få operere fra Argentina, er 14 av dem til Europa. Destinasjoner det er søkt om, er blant annet Oslo, Stockholm, København, London, Barcelona, Madrid og Moskva. Til London vet vi det er søkt om daglige avganger, til Madrid, Barcelon og Roma tre ganger i uken, og to ganger i uken til de andre europeiske byene.
Om og når en eventuell Oslorute kan komme, er i dag ikke offentlig kjent.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart