-->

5. februar 2018

Ryanair tilbake til Rygge?


Kan vi igjen få se Ryanair på Rygge? (Illustrasjonsfoto)
I dag opplyser Ryanair at de er åpne for å returnere til Moss lufthavn Rygge.

Det irske lavprisselskapet sier de har lagt ned baser i Europa som en følge av trusselen om å bli påtvunget fagforeninger.


Nå har pipa fått en annen låt, selskapet sier de frivillig vil snakke med fagforeninger, og dermed kan være villige til å åpne baser igjen.
annonse- Vi har lagt ned basene på steder som Marseille og Rygge på grunn av trusselen om at vi blir påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sier konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair på selskapets analytikerpresentasjon mandag, ifølge Nettavisen.

Det irske lavprisselskapet avviklet basen på Rygge i Østfold i november 2016. Ryanairdirektør David O'Brien uttalte da at årsaken var innføringen av flypassasjeravgiften på 80 kroner.

– Fagforeninger var årsak
Da Ryanair la ned på Rygge, ble innføringen av flypassasjeravgiften i Norge brukt som argument fra det irske selskapet til at de ikke lenger kunne drive lønnsomt.

På dagens pressekonferanse sa Ryanairs toppsjef Michael O'Lary at fagforeningspress også var avgjørende.

Ryanair tapte både i tingretten og lagmannsretten i saken om den tidligere kabinansatte Alessandra Cocca om at selskapet må forholde seg til norsk rett og norske lover i arbeidstvister.

easyJet starter første Oslorute

Nestleder Vegard Einan i fagforbundet Parat er positiv til Ryanair-sjef Michael O'Learys uttalelser om at flyselskapet vurderer å komme tilbake til Rygge lufthavn. Iren sa samtidig at selskapet har akseptert å snakke med fagforeningene.

Einan mener uttalelsene bekrefter det Parat hevdet hele tiden, at det var tvisten om arbeidsrett og ikke flypassasjeravgiften, som var årsaken til at Ryanair la ned basen på Rygge.

– Vi hevdet at Ryanair la ned fordi de måtte følge norsk lov, det bekreftet han i dag, sier Einan til NTB mandag kveld.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart