-->

9. februar 2018

Setter Zadar på rutekartet


Zadar blir Norwegian sjette rute til Kroatia (Norwegian)
Kroatia har seilet opp som nordmenns feriefavoritt de siste årene

Noen av grunnene til populariteten er at Kroatia anses som et trygt reisemål og lokker med krystallklart vann, varmt klima og kritthvite strender. Landet er et godt alternativ til for eksempel Spania og Hellas.

Noen som virkelig har forstått seg på denne populariteten er Norwegian, som kommende sommer sparker igang sin sjette direkterute til det langstrakte landet ved Adriaterhavet.
annonse
Kjøp billig godteri på nett fra Sverige. Bestill i dag!


Den nydelige og varierte naturen i landet er blant de mest velbevarte i hele Europa. Kysten som grenser ut til det utrolige Adriaterhavet strekker seg hele 60 mil, og er nok Europas vakreste.

Kroatene lever til vanlig et veldig stille og avslappet liv med rolig tempo. Dette gjør at de blir veldig oppmerksomme på sine gjester, og derfor kan du forvente deg første klasses service uansett hvor du beveger deg.

Norwegian har gjennom flere år flydd til Kroatia, og har med den økte etterspørselen fra solhungrige nordmenn, økt antall ruter og frekvensene på disse.

Fra før flyr Norwegian direkte til Dubrovnik, Pula, Rijeka, Split og Zagreb.
Den kommende sommersesongen settes også Zadar på rutekartet.


St. Donatus-kirken i Zadar (Wikimedia)
Zadar er ikke en veldig stor by, med sine rundt 80 000 innbyggere, men det den mangler i størrelse, tar den igjen i sjarm. Byen er først og fremst en sommerdestinasjon, og den ligger flott til på den kroatiske kysten.

Selv om vannet kanskje er det klareste du finner i Europa, er det ikke så mange sandstrender i Kroatia.I nærheten av Zadar ligger imidlertid noen av de beste i hele landet, så det er bare å glede seg.

Zadar er en ganske så oversiktlig by, og avstanden er ikke større enn at du fint kan ta bena fatt når du skal utforske den. Blir du lei av å gå, kan du jo se om du forstår deg på byens busser. Bruk kysten som referansepunkt når du går rundt i byen, og du blir raskt kjent i sentrum.

Fly direkte til sommerferien i Zadar for 700,- én vei

Den viktigste møteplassen i byen er gatene på innsiden av den gamle venetianske festningen, som på en måte utgjør hjertet av gamle Zadar. Før i tiden var gamlebyen atskilt fra resten av Zadar med en vollgrav, men denne er nå fylt igjen. Et godt utgangspunkt for sightseeingen er gaten Zeleni Trg.

I denne gaten ligger flere av byens mest kjente attraksjoner, som St. Donatus-kirken, resten av det romerske forum, og den rundbuede katedralen fra 1100-tallet. Ta turen opp i klokketårnet til katedralen for fantastisk utsikt over byen.

Fra 19. juni kan du fly direkte til Zadar


Oslo - Zadar
Avg. OsloAnk. ZadarUkedagMerknad
     23:00     01:50tir + lørfra 19/06/18
Avg. ZadarAnk. Oslo
     02:40          05:30ons + sønfra 20/06/18facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart