-->

9. mai 2018

Vi drar til London 17. mai


Mange av oss feirer 17. mai i London (Shutterstock)
Reiselystne nordmenn har for lengst booket turer i forbindelse med fridagene i mai.
Og storbyturer viser seg å være ekstra populært, spesielt i forbindelse med langhelgen 17. mai og pinse.
- Mange nordmenn skal feire 17. mai i utlandet i år, og det at storbyene er populære, er ikke så rart.
annonseTemperaturen er mer behagelig der nå og mange er fristet av muligheten for kultur, shopping og opplevelser, gjerne i kombinasjon med god mat og drikke på trivelige fortausrestauranter og kafeer, sier Eivind W. Christiansen, produktdirektør for FINN reise.

Drar til London på 17. mai
Ifølge produktdirektøren er London den klart mest ettertraktede storbyen å reise til 17. mai-helgen. Hele 60 prosent flere har bestilt flybillett til den britiske hovedstaden for denne helgen/perioden i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

London er også på topp tre over mest populære destinasjoner 17. mai-helgen i alle fylker, med unntak av Nordland, Troms og Finnmark (der havner storbyen på henholdsvis fjerde, sjette og fjerdeplass), som kan forklares med at det ikke går direkteruter fra disse fylkene i sommerhalvåret.

London går til og med forbi Oslo når det gjelder antall flybestillinger på vår reiseportal for denne perioden, noe som er uvanlig, ifølge Christiansen.

- Det er spennende å se at London er toppdestinasjon når det gjelder flybillettbestillinger den helgen. Oslo pleier alltid å trone på toppen, mye på grunn av business, men nå ser vi at London skyter forbi, sier Christiansen:

- Spesielt interessant er det jo med tanke på at det er 17. mai den helgen, noe som kan tyde på at de som har mulighet gjerne drar utenlands til tross for nasjonaldagsfeiringen.

Londontur på deg og? Priser fra kun 89,- en vei

Noen synes kanskje det også er ekstra stas at det er kongelig bryllup mellom prins Harry og Hollywoodstjernen Meghan Markle i Windsor den helgen også. Det vil nok skape god stemning over hele landet. Ellers er London generelt sett en av de mest besøkte storbyene blant nordmenn, både fordi det er nærme, har mye å by på og fordi man ofte kan finne gode tilbud på fly og bo.

Tar en miniferie
Tall fra FINN reise viser også at storbyer som Amsterdam, Paris, Barcelona, Gdansk, Roma og København troner på topplisten over destinasjoner nordmenn skal til 17. mai-helgen. Flere legger også turen til varmere strøk, som Alicante, Malaga og Mallorca.

- I og med at det er mulig å ta fem fridager, er det nok en del som har bestilt seg en miniferie denne helgen. Alicante, for eksempel, kan by på skikkelig sydenfølelse, med flotte strender og gode bademuligheter. Gdansk på sin side er hyggelig, nærme Sopot, pluss at du får veldig mye for pengene, mens Paris og Barcelona har sjarm, romantikk og kultur, sier Christiansen.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart