-->

18. juni 2018

Kan få Beijingrute neste år


Hainan Airlines har fått klarsignal for en Oslorute (Wikimedia)
Hainan Airlines søkte i fjor om å få åpne to ruter fra Kina til Norge og Oslo. Den gangen sa kinesiske luftfartsmyndigheter nei.

Nå kan ting tyde på at en rute mellom Oslo og Beijing er på vei, med oppstart i 2019.
Flyselskapet er det største privateide lufttransportselskapet i landet, og det fjerde største i det hele tatt i Kina målt etter flyflåtens størrelse.
annonseI desember i fjor var det klart at Hainan Airlines hadde søkt om rettigheter til å fly fra byene Beijing og Shenzhen til Oslo lufthavn. Flyselskapet fikk etterhvert avslag på disse søknadene fra de kinesiske luftfartsmyndighetene.

Nå skriver i midlertidig flysmart24.no at Hainan har fått -go- fra de kinesiske myndighetene til å starte en rute mellom Oslo og Beijing, med tre ukentlige avganger.

FLYBILLETTER TIL KINA FOR UNDER 3000,- TUR-RETUR, BESTILL NÅ !

I Avinor er man ikke i tvil om det kommersielle grunnlaget for en slik rute:

-Vi har sett en sterk utvikling i passasjer- og frakttrafikk mellom Norge og Kina og samtidig opplever Norge rekordstore besøkstall fra kinesiske turister.

En direkterute mellom Oslo og Beijing kan potensielt bety mye for norsk verdiskaping og tilrettelegge for økt samarbeid, handel og turisme og er derfor høyt på Avinors ønskeliste, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen til flysmart24.no.

I slutten av mai avslørte E24 hvordan norske myndigheter nektet Avinor diplomatisk bistand i Kina for å utvikle nye flyruter, nå har regjeringen snudd helt om.

I et møte mellom blant andre sjømatnæringen, NHO og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen nylig, skal statsråden ha snudd og sagt at norske myndigheter vil la Avinor få bistand gjennom ambassaden likevel.

Som E24 skrev har manglende norsk politisk støtte for nye ruter gjort det vanskelig å få kinesiske selskaper til å åpne ruter til Norge, og en kinesisk aktør skal ha trukket seg som følge av dette.

Fly fra Oslo til Kina med Emirates

Samferdselsministeren bekrefter nå at de vil gi Kina-bistand likevel:

– Norske myndigheter skal bidra gjennom Avinor til å støtte opp om ruteutvikling. De norske ambassadene skal også støtte opp om dette arbeidet dersom flyselskapene ser det som ønskelig eller nødvendig. Jeg opplevde vi var enig om denne måten å jobbe på, og håper det gir positive resultater for norsk næringsliv, spesielt innen luftfart, sjømat og turisme, opplyser Solvik-Olsen til E24.

En Beijingrute med Hainan Airlinrs vil også kreve en del frakt av sjømat for å få ruta til å bære seg. Det kinesiske flyselskapet har en stor og forholdsvis moderne flyflåte med store maskinertyper som Airbus A330-200 og -300, Dreamlinere av typene 787-8 og 787-9, samt Boeing 737 MAX 8 for å nevne noen. Flytyper som typisk brukes for langdistanseruter.

Airbusmaskinene har større lastevolum enn det Dreamlinerne har, sjansen er derfor stor for at kineserne velger denne typen maskin til og fra Oslo lufthavn.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart