-->

28. juni 2018

Utsetter åpning av Rygge til 2020


Moss lufthavn Rygge åpnes tidligst 2020
Rygge Lufthavn utsetter åpning til tidligst 2020, og foreslår redusert flyseteavgift for regionale lufthavner.

Det kommer frem i en pressemelding fra Rygge Sivile Lufthavn AS (RSL). De har i et år jobbet for å åpne sivil trafikk på Rygge våren 2019.
Nå viser det seg at selskapet ikke har lyktes med ambisjonene.
annonse


- Årsakene til dette er at vi så langt ikke har klart å tilby aktuelle flyselskaper en total kostnadsbase som er lav nok til at de vil starte opp flyvninger fra Rygge. Den største enkeltkostnaden er flypassasjeravgiften, og det vil ikke være mulig å gjenåpne lufthavnen uten at denne blir fjernet eller sterkt redusert, skriver selskapet i pressemeldingen.

Flypassasjeravgiften er et økonomisk hinder for drift på Rygge. Flyselskapene trekker denne frem i forhandlinger om kostnader ved å fly på Rygge. RSL vurderer det dit hen at avgiften må fjernes eller reduseres kraftig, eventuelt differensieres slik at de små flyplassene får en lavere avgift.

RSL skriver også at de vil være helt avhengige av kommersielle inntekter fra restauranter, butikker og parkering. Hvis Vinmonopolet får ja til å ta over driften av taxfreebutikkene i Norge, vil det bety titalls millioner i tapte innteketer og ingen gjenåpning av Rygge.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart