-->

20. juli 2018

Planlagt flyrute tok aldri av


Ny flyrute floppet før take-off (Wikimedia)
I januar kunne vi fortelle at det russiske flyselskapet Nordavia vurderte å starte en direkterute fra Murmansk lufthavn, nordvest i Russland, til Gardermoen.

Oppstarten var planlagt juni i år, men Murmansk kom aldri på rutekartet fra Oslo.
Grunnen til dette var kort og godt at etterspørselen etter billetter var for dårlig.
annonse


Det russiske flyselskapet så, i følge The Barents Observer, for seg å fly en ukentlig rundtur fra juni til oktober, med en eventuell utvidelse av tilbudet, hvis etterspørselen hadde vært der.

Etter at billettene var lagt ut, så Nordavia raskt at etterspøselen ikke var stort å skrive hjem om, de kuttet derfor tilbudet ned til tre rundturer i juni, men disse ble det heller aldri noe av.

Selskapet hadde et visst håp om at russere kanskje ville benyttet flyet til Oslo, for videre reise ut i verden. Det er i dag mange i Murmanskregionen som kjører til Kirkenes og flyr direkte til Oslo med en av de tre daglige avgangene fra Finnmark.

Hvorvidt nattavganger fra Murmansk, med ankomst Oslo halv fire om morgenen hadde noe å si er uklart. Flyselskapet sier til avisa at de per i dag ikke har planer om å åpne ruter til noen andre skandinaviske destinasjoner.

Nordavia er et regionalt flyselskap med base i Arkhangelsk i Nordvest-Russland. Flyselskapet har røtter tilbake til 1963, og har blant annet hatt navnene Arkhangelsk Airlines og Aeroflot-Nord. Siden 2009 har navnet vært Nordavia. På Osloruta var planen å benyttet en 132 seters boeing 737-500 maskin.

Andre direkteruter fra Oslo til Russland er Aeroflots daglige avganger til Moskva, og RusLines sommerrute til St. Petersburg.

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart