-->

17. oktober 2018

Ny direkterute til Asmara


Åner direkterute mellom Oslo og Asmara (Ethiopian Airlines)
Fra desember er det mulig å fly direkte fra Oslo til Asmara, hovedstaden i Eritrea.

Da starter Ethiopian Airlines opp en ny direkterute med to ukentlige avganger mellom de to hovedstedene.

Asmara, hovedstaden i Eritra, ligger på en høyslette omlag 2300 meter over havet, sentralt i landet. Byen har over en million innbyggere.

Ethiopian Airlines har valgt å kutte denne ruten fra rutekartet, den starter ikke opp fra Oslo i begynnelsen av desember. (oppdatert 06.11.2018)
annonse


Eritrea har vært en koloni under Italia, og hovedstaden Asmara beskrives som "et unikt museum for italiensk, modernistisk arkitektur" og som "Afrikas funkis-hovedstad", skal vi tro Wikipedia.

Eksempel på italiensk funkisarkitektur i Asmara
Med en befolkning på rundt 6 millioner mennesker og areal på 117 600 km², er Eritrea en av Afrikas minste og yngste stater. Landet fikk sin selvstendighet fra Etiopia i 1993 etter en 30 år lang blodig borgerkrig.

I skrivende stund vet vi ikke så mye om den nye ruta, annet enn at den starter opp 1. desember med to ukentlige rotasjoner.

Sammen med oppstarten av den nye Asmararuten, vil Ethiopian Airlines også øke antall ukentlige avganger mellom Oslo og Addis Ababa, fra fem til seks ukentlige avganger.

Fra 11. desember øker Ethiopian Airlines sin frekvens mellom Addis Abeba og Avinor Oslo lufthavn, og dermed blir ruten operert seks ganger i uken med Ethiopians Boeing 787-8 Dreamliner.

- Vi har utviklet et veldig nært samarbeid med Ethiopian Airlines, og har jobbet tett med de for å gjøre denne ruten til en suksesshistorie. Dette er et bevis på at samarbeidet har fungert godt, og at Ethiopian har lykkes med å bygge en god portefølje på forretningsreisende og ferie- og fritidsreisende, sier Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

- Eksport og import mellom Afrika og Norge er en viktig del av denne suksessen, men vi ser også en økning i turister som kommer til Norge fra Afrika.

Flybilletter, hotell og leiebil i Asmara fikser du enkelt her

Ruten til Addis Ababa startet opp mars 2017, selskapet flyr med Dreamlinere til og fra Oslo, det vil de også gjøre på den nye ruten til Asmara.

Fornøyd direktør
- Vi er glade for å se suksessen med flyet vårt fra Addis Abeba til Oslo, som nå øker til seks flyvninger per uke. Osloruten har vist seg å lykkes innen en drøyt år etter lanseringen. Vi tror det snart blir daglige flyvninger på denne ruten og gleder oss over oppstart av en ny rute til Asmara i desember, sier Tewolde GebreMariam, Group CEO Ethiopian Airlines.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart