-->

23. februar 2019

Bosnisk lufthavn ønsker seg Oslorute


Ønsker seg forbindelse til Mostar (Osloairports.com)
Gjennom en rekke år har ledelsen ved Mostar lufthavn i Bosnia-Hercegovina, vært i samtaler med Ryanair om å få til regulære flyruter ved lufthavnen.
Så langt har samtalende strandet.

Nå skal det visstnok være framdrift i samtalene om nye ruter,

og en av destinasjonene som er ønsket fra ledelsen ved Mostar lufthavn, er Oslo.
annonseEt av de viktigste kriteriene for Ryanair er å få driften av nye ruter til å bli lønnsom. Det håper flyplassledelsen de skal hjelpe til med når flyplassen nå har rullet ut et program med insentiver for å lokke til seg Ryanair og andre flyselskap. Her blir det snakk om kutt i landingsavgifter, kutt i avgifter på bakketjenster, kutt i passasjerbeskatning med mer, skriver klix.ba.

Mostar lufthavn har allerede bidratt med subsidier til Croatia Airlines for deres helårsrute til Zagreb, samt Eurowings sommerruter til Düsseldorf og Stuttgart. Dette er forøvrig de tre eneste rutene til og fra Mostar.

Nå ønsker man seg flere ruter til byen, som er den femte største i Bosnia-Hercegovina, og en av rutene de vil ha på kartet er Oslo. Da er det nok Torp man ser for seg som alternativet.

Sammen med Oslo vil flyplassen gjene ha Ryanairruter til Charleroi i Belgia, og tyske Frankfurt.

Ryanair uttaler at de har utviklet mange små og mellomstore flyplasser opp gjennom årene, og det er ingen grunn til at de ikke skal greie å få til et samarbeid med Mostar lufthavn også.

Det er forventet at samtalene fortsetter de nærmeste ukene, men ingen kan si noe om når en eventuell rute kan starte opp, hvor mange avganger det blir per uke, og om det blir en sesong- eller helårsrute.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart