-->

1. mars 2019

EU og Storbritannia har fått på plass en flyavtale


EU og Storbritannia har fått på plass en flyavtale
Sjansen for at det ikke blir noen brexitavtale mellom EU og Storbritannia, ser ut til å øke.

Derfor besluttet Europaparlamentet nylig å gi britiske flyselskaper sju måneder til å tilpasse seg EUs kontroll- og eierskapsregler etter brexit 29. mars.






Når Storbritannia forlater EU ved utgangen av denne måneden, er det sannsynlig at de forlater den uten mange og viktige avtaler med unionen på plass.
annonse



Men for at flytrafikken skal fortsette som vanlig, har EU-rådet overbevist Europaparlamentet om at britiske flyselskap må få sju måneder til å tilpasse seg unionens mange krav.

Men før de britiske flyselskapene får de 7 månedene, må hvert av selskapene legge fram konkrete planer for de skal tilpasse seg etter en "hard brexit", altså en brexit uten avtaler med EU.

For at et flyselskap skal kunne fly de rutene de ønsker i EU, og få full tilgang til luftfartsmarkedet i EU-landene, må flyselskapet oppfylle EUs krav til majoritetseierskap. Det gjør de fleste britiske flyselskapene i dag, men vil ikke gjøre det etter 29. mars.

De to lavprisflyselskapene Ryanair og easyJet har tidligere sagt at de er klare til å endre eierstrukturen for å være sikre på å opprettholde sine trafikkrettigheter i EU.

Hvis det blir en brexit uten avtaler mellom Storbritannia og EU, vil britiske flyselskap kunne fly "nødvendig" trafikk til EU. Det er imidlertid ikke klart om Storbritannia gir de samme rettighetene til EU-selskapene. Denne midlertidige løsningen vil være gyldig til en ny bilateral flytrafikkavtale er nådd mellom de to partene, senest 30. mars 2020.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart