-->

12. mars 2019

Norwegian setter MAX 8 på bakken


Setter MAX 8 på bakken etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter
Etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter har Norwegian valgt å sette sine 18 Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre. Selskapet er i tett dialog med luftfartsmyndighetene og Boeing, og følger deres anbefalinger og instrukser. Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt.
- Norwegian har valgt å sette våre Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre etter anbefaling fra flere luftfartsmyndigheter.
annonseNår luftfartsmyndighetene gir råd om dette følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først, sier Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer, i en kort pressemelding.

Norwegian har mer enn 110 Boeing 737-800 i flåten. Disse vil ikke bli berørt. Det blir heller ikke selskapets Dreamlinere.

Dette er Norwegians Boeing 737 MAX 8

Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt og jobber nå med å omdisponere flyflåten for å begrense konsekvensene.

Berørte passasjerer vil bli informert via SMS og her på våre hjemmesider. Kunder som likevel trenger å kontakte oss kan gjøre det via chat, sosiale medier eller telefon: +47 21 49 00 15.

Alle selskapets 737 MAX 8-fly som er i lufta vil enten fortsette til destinasjon eller returnere til hjemmebase.

Norsk luftrom stengt
Som medlem av EASA følger Norge og Luftfartstilsynet europeisk regelverk og pålegg. EASA besluttet som et føre-var-tiltak den 12. mars å iverksette et midlertidig flyforbud for flytypen Boeing 737-8/9 MAX. EASAs påbud vil også gjelde i Norge. Flyforbudet vil også gjelde for operatører utenfor Europa som ønsker å fly i europeisk luftrom.

Luftfartstilsynet har fortløpende vurdert all informasjon knyttet til ulykkene. Luftfartstilsynet har vært i løpende dialog med EASA og andre europeiske luftfartsmyndigheter, og har funnet det riktig å følge EASAs vurderinger i saken. Dette er i henhold til normal praksis, opplyser de på sine nettsider.SISTE:

Onsdag kveld går også flyfabikken Boeing ut og ber alle flyselskap som flyr 737 MAX 8, om å sette disse på bakken.

Nye satellittdata og funn fra ulykkesstedet der Boeing-flyet styrtet i Etiopia søndag skal ha påvirket flyprodusentens anbefaling, skriver NRK på sine nettsider, som siterer Dallas Morning.

Bekymringsmeldinger om sikkerhetsmekanisme
Amerikanske Dallas Morning har kartlagt fem bekymringsmeldinger som skal ha kommet inn fra piloter vedrørende Boeing 737 MAX 8-flytypen, flere måneder før flystyrten i Etiopia.

Alle meldingene skal ha vært relatert til en sikkerhetsmekanisme som ifølge avisen ble nevnt i den innledende etterforskningen av flystyrten i Indonesia.

Bekymringene angår både flyets autopilotsystem og situasjoner der flyet er vendt nedover mens det øker høyden, ifølge avisen.

Oppdatert 13.03.19 kl. 21:53

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart