-->

23. juni 2019

Emirates forplikter seg til å redusere engangsartikler i plast om bord på flyene

Emirates' EcoThread tepper er laget av resirkulerte plastflasker. 28 flasker går med til hvert teppe (Emirates)

Emirates har forpliktet seg til å redusere engangsartikler i plast om bord på fly på tvers av hele sitt globale rutenettverk. Allerede den 1. juni ble miljøvennlige papirsugerør innført og alle Emirates fly vil om kort tid være fri for plastikksugerør.
annonseFlyselskapet har jobbet med ulike langsiktige og bærekraftige initiativer. I tillegg til å fjerne plastsugerør, vil rørepinner til drinker og kaffe også bli erstattet med miljøvennlige alternativer innen årets slutt.

Allerede fra august blir plastposer som brukes til produktsalg ombord erstattes med papirposer. Disse tiltakene vil redusere anslagsvis 81,7 millioner engangsartikler i plast fra deponi hvert år.

Det har blitt gjennomført flere tester om bord på Emirates-fly for å utforske ulike gjenvinningsinitiativer. Flyselskapets ansatte og kabinpersonale gir kontinuerlig tilbakemeldinger og forslag til andre miljøvennlige initiativ.


Som et ledd i sin langsiktige visjon og forslag fra en kabinansatt, har flyselskapet samlet inn store plastflasker om bord som vil gjenvinnes i Dubai og resten av verden. Dette alene utgjør anslagsvis tre tonn eller ca. 150 000 plastflasker fra deponi i Dubai hver måned.

Det er gjennomført en full gjennomgang av plasten om bord og i løpet av de neste månedene vil flyselskapet gradvis gjennomføre andre tiltak for å takle plastavfall.

Fly Emirates til Dubai og videre til 160 destinasjoner

Initiativene er en del av flyselskapets pågående bærekraftsarbeid. I 2017 innførte Emirates ecoTHREAD ™ tepper til Economy Class som er laget av resirkulerte plastflasker.

Hvert teppe er laget av 28 resirkulerte plastflasker, og ved slutten av dette året ville Emirates ha spart 88 millioner plastflasker fra deponi fra dette initiativet alene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart