-->

21. juni 2019

TUI fjerner rødt kjøtt fra sine flyvninger

Kjøttsulten? Da kan du bare glemme Tui, de har fjernet rødt kjøtt på menyen (Wikipedia)

Fra og med 1. juni fases rødt kjøtt ut av menyen på TUIs egne flyvninger. Med rødt kjøtt menes storfekjøtt, svin og lammekjøtt. Initiativet er en del av flere tiltak som iverksettes for å redusere utslipp forbundet med selskapets flyvirksomhet, eksempelvis lettere materialer ombord, samt å klimakompensere for drivstofforbruk.

annonse



- Når vi spør våre kunder om deres holdning til bærekraft på reise kommer det frem at veldig mange ønsker å ta et bevisst valg om å spise mindre rødt kjøtt. Vi satser derfor på å gjøre andre deler av menyen, som fisk, fugl og vegetarretter enda bedre samtidig som vi fjerner muligheten til å bestille rødt kjøtt, sier Anna Kiefer, Sustainability Manager i TUI.

I henhold til internasjonale studier står storfekjøtt for 8 ganger så høyt utslipp per kg som kylling.
Å fase ut rødt kjøtt fra menyen er bare ett av flere initiativ for å sørge for mindre miljøbelastende måltider ombord. Gjennom forhåndsbestilte måltider minsker man også matsvinnet i og med at vi kun laster mat som vi vet at skal spises. Mindre mat ombord fører også til lavere totalvekt på flyet og lavere drivstofforbruk.

Andre prosjekter
TUI samarbeider blant annet med selskapet Foodcase som er tilknyttet Universitetet i Wageningen om å utvikle smartere og bedre flymat. Blant annet er ambisjonen å bli først i verden med å servere kaffe i en spiselig kaffekopp, noe som nå skal testes.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart