-->

6. november 2019

Ser vi MAX-flyene i luften i februar?

Har tro på at MAX-flyene er i lufta på nyåret (Boeing)

Boeings 737 MAX-fly forventes nå å begynne å fly igjen i Europa en eller annen gang i første kvartal. Lederen for EUs luftfartssikkerhetsbyrå (EASA), Patrick Ky sa mandag at MAX-flyene kan være tilbake i luften innen februar 2020.
annonse


Selv med godkjennelse fra de europeiske luftfartsmyndighetene, som kan komme allerede i januar, vil det kunne bli ytterligere noen måneders forsinkelser sier Ky til Reuters.

Det begrunner han med at også nasjonale sikkerhetsmyndigheter og flyselskapene selv vil kjøre testprogrammer før de setter flyene inn i kommersiell drift igjen.

Ky tror på oppstart av MAX-flygningene igjen i første kvartal 202, kanskje allerede i februar, sier han.

USAs føderale luftfartsmyndighet (FAA), hovedorganet som har ansvaret for å kontrollere de endringene Boeing har gjort med MAX-flyene, tester nå flyets MCAS-programvareoppdateringer.

EASA gjør også sine egne tester, som blant annet omfatter simulatortesting og faktiske flyvninger før de lar MAX-flyet fly igjen i europeisk luftrom.

Da Ky ble spurt om EASA ville kreve at 737 MAX-piloter skulle gjennomgå ytterligere simulatortrening enn det som er vanlig, ville han ikke svare utdypende på det, men sa at dersom det blir EASAs beslutning, vil det forsinke MAX-returen og bli en ytterligere økonomisk belastning for flyselskapene.

Mandag uttalte Ryanairsjef Michael O'Leary at problemene med, og leveransen av nye MAX-fly, hemmer selskapets planer om vekst i 2020.

Ved utgangen av januar i år kunne Boeing bekrefte at de har over 5000 bestillinger på denne flytypen verden over. De mest kjente kundene er Norwegian som har 110 fly i bestilling, hvorav 18 er levert og nå står på bakken. Det irske lavprisselskapet Ryanair har 135 i bestilling, og skulle etter planen ha fått de fem første flyene levert i høst.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart