-->

10. desember 2019

Widerøes propellfly med nytt design

Widerøes nye maskin, en Dash 8-100 i nytt design

Widerøe har gått til anskaffelse av nok et Dash 8-100 propellfly. Flyet har registreringsnummer LN-FVB og er første fly i selskapets Dash-8 flåte som er lakkert i nytt design. Det nye tilskuddet i flåten blir hentet fra Canada og ankommer Norge på nyåret.
annonseFlyet settes i trafikk i løpet av første kvartal 2020. Design på øvrig Dash-8 flåte vil oppdateres fortløpende.

Hensikten med anskaffelsen av LN-FVB er å forsterke den eksisterende flåten og opprettholde dens levetid frem mot 2030. Designet vil mange kunne kjenne igjen fra verdenslanseringen av selskapets nye Jetfly i 2018. Motorene har fått en tilsvarende mellomgrønn farge og haleroret er påmalt det alpine fjellandskapet som Widerøe flyr over hver dag.

Fly fra Oslo til resten av landet - priser fra 895,-

- For å sikre et helhetlig designuttrykk på tvers av flyflåten er det lagt en plan for å lakkere også selskapets øvrige Dash 8 fly, forteller merkevareansvarlig Katrine Nordahl Hanssen. Som ansvarlig for designutviklingen har hun jobbet tett med ingeniøravdelingen for å optimalisere flyets designelementer.

- Selskapets dash 8 flåte har inntil nå hatt et design fra 2001 og 2002. Dermed er tiden nå moden for å gjøre et lite ansiktsløft også på disse flyene, sier Nordahl Hanssen.

Tore Hund
LN_FVB som "Tore Hund" under FlyVikings vinger (Ola Giæver/ FlyViking)
Det nye flyet til Widerøe trillet ut av produksjonshallen i år 2000 og ble levert til det japanske flyselskapet Ryukyu Air Commuter, et selskap som flyr innlandsruter i Japan, med base på øya Okinawa.

Flyet ble returnert til leasingselskapet Avmax Group i 2016, og et år senere kom flyet for første gang til Norge. Da var det FlyViking som leide maskinen, og døpte flyet "Tore Hund".


Etter konkursen i FlyViking gikk ferden atter en gang tilbake til Avmax Group i Canada, der har det stått siden mars i fjor, nå kommer det snart tilbake til Norge i Widerøes design.

Flyselskapet Widerøe opererer 18 ruter ut i fra Oslo lufthavn og 8 fra Sandefjord lufthavn.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart