-->

7. januar 2020

Norwegian - slutt på trillekoffert i kabinen fra februar

Fra februar må du betale for en trillekoffert ombord hos Norwegian (Illustrasjonsfoto)

Flere medier melder tirsdag at Norwegian vil øke gebyrene sine fra februar, blant annet skal det være slutt på å ta med seg en trillekoffert ombord i kabinen, med mindre du betaler for den. Samtidig øker de mengden innsjekket bagasje du kan ta med deg.
annonseI dag kan alle som reiser med Norwegian ta med seg en trillekoffert i kabinen, som ikke må veie mer enn 10 kilo. Fra februar (dato ikke bekreftet), vil det ikke lenger være mulig å ta med seg en trillekoffert inn i kabinen, hvis du reiser på billigste billettklasse (Low Fare).

Selskapet opplyser at de reisende på billigste billettype kan ha med seg en mindre bag ombord, hvis denne får plass under setet foran den reisende.

Gebyret for å ta med seg en trillekoffert ombord når du reiser med billigste billett, vil trolig ligge på rundt 750,-

Har du allerede bestilt billett og skal reise etter at det nye gebyret innføres, vil det ikke ha tilbakevirkende kraft, du får altså ikke en ekstra regning.

Også noe positivt
For passasjerer som reiser med en fleksibel billett vil det i framtiden være mulig å ta med seg 15 kilo håndbagasje, mot dagens 10 kilo.

Norwegian vil også øke mengden innsjekket bagasje fra dagens 20 kilo, til 23 kilo. Det er en vekt blant annet selskapene i Star Alliance benytter, dvs SAS, Widerøe, Thai Airways, United og Turkish Airlines - for å nevne noen.

Som hos Ryanair
Norwegian er langt i fra det første selskapet som innfører denne ordningen, lavprisselskapet Ryanair har hatt denne praksisen i flere år allerede, og Wizz Air lar deg ta med en liten bag gratis ombord hvis den kan legges under setet. Her må også de reisende betale for større bager og kofferter i kabinen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart