-->

14. mars 2020

Blir møtt av Heimevernet på Gardermoen

Heimevernets folk hjelper til på Gardermoen (Torbjørn Kjosvold/ Forsvaret)

I underkant av 30 Heimevernssoldater er nå utstasjonert på Oslo lufthavn for å hjelpe flyplassen og kommunen med informasjon til reisende som kommer til Gardermoen.

annonse


Fredag kveld ba ordføreren i Ullensaker om hjelp fra Forsvaret til å håndtere ankommende til Oslo lufthavn, da kommunen ikke har kapasitet til å utføre dette selv. Lørdag morgen var Heimevernets personell på plass på hovedflyplassen.

Forsvarets personell vil stå ved gate når fly ankommer, samt ved bagasjebåndene i ankomsthallen.

Deres primære oppgave er å informere passasjerer som har vært på reise, om hva de skal gjøre etter ankomst.

Nordmenn som kommer fra land utenfor Norden, får beskjed om å reise hjem i 14 dagers karantene.

Utenlandske besøkende som er friske får beskjed om å sette seg på første fly tilbake til hjemlandet sitt, de slipper ikke inn i landet med mindre de har en konkret adresse de skal oppholde seg på under Norgesbesøket. De må allikevel sitte i 14 dagers karantene på denne adressen.

Utenlandske statsborgere som ikke returnerer, må i karantene. Ullensaker kommune har rekvirert et hotell med 350 rom på Gardermoen, der innreisende må sitte i karantene i 14 dager. De får tre måltider satt utenfor døren per dag.

Hittil sitter tre personer i slik karantene, forteller kommunikasjonssjef i Ullensaker kommune, Siri Wolland, til vg.no.

Dersom ankommende passasjerer viser tegn på sykdom vil det være personale til stede ved gaten som gir den reisende munnbind og følger personen til helsepersonell. Det er Ullensaker kommune som stiller med helsepersonell på flyplassen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart