-->

21. september 2020

30 millioner ekstra i krisehjelp til Torp

Privatdrevne Sandefjord lufthavn Torp får mer krisehjelp (Sandefjord lufthavn)

I juni bevilget en enstemmig transportkomité på Stortinget en krisepakke til Sandefjord lufthavn Torp, på 90 millioner kroner. Nå legger Samferdselsministeren 30 millioner kroner ekstra i krisepotten.
annonse
Spar opptil 25 % på opphold før 31. august på mer enn 1000 hoteller verden rundt. Bestill før 14. juli.


De fylkeskommunale kollektivselskapene og Sandefjord Lufthavn står overfor store økonomiske utfordringer, og regjeringen foreslår derfor å dekke forventede tap som følge av koronapandemien, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Går inn for inntil 30 millioner kroner mer til Sandefjord Lufthavn
- Vi er opptatt av å sikre at landet har et tilstrekkelig flytilbud. Skal vi lykkes med dette, må vi sørge for at flyplasselskapene får hjelp til å bøte på de tapene korona-pandemien påfører dem, sier samferdselsministeren.

Torp får statelig støtte

- Luftfarten er spesielt hardt rammet av Covid19, og det er viktig for regjeringen å sikre at vi har et godt tilbud også etter pandemien. De private flyplassene er et viktig bidrag til norsk luftfart. Regjeringen forlenger derfor støtten til Sandefjord Lufthavnselskap ut 2020 med 30 millioner kroner forå bøte på de tapene som koronapandemien påfører selskapet, sier samferdselsministeren.

Den foreslåtte bevilgningen skal gjelde de tre siste månedene i år. Sandefjord Lufthavnselskap har allerede fått 90 millioner kroner til dekning av tap i perioden fra 1. mars og ut september 2020.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart