-->

4. september 2020

PIA legger ned begge Oslorutene

PIA legger ned to ruter mellom Oslo og Pakistan (Wikimedia)

I juli ble det kjent at 141 piloter i Pakistan International Airlines (PIA) hadde jukset med lisensene sine. Flyselskapet fikk flyforbud i Norge og EU ut 2020. Nå trekker selskapet seg ut av flere europeiske byer, og kaller mannskapet hjem.

annonse | |verisure


Mistanken om juks blant pakistanske piloter fulgte i kjølvannet av en ulykke der en Airbus A320 fra PIA, 22. mai krasjet inn i et boligområde i Karachi. En foreløpig ulykkesrapport har avdekket mange pilotfeil i ulykken, som kostet 97 av de 99 menneskene om bord livet. Pakistan har omlag 860 piloter, over 140 av dem ansatt i PIA.

På bakgrunn av dette trakk European Union Aviation Safety Agency (EASA) - Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrå - flyselskapets lisenser og godkjennelser til å fly i europeisk luftrom. Sikkerhetsbyrået mente kort og godt at de pakistanske myndighetene ikke har hatt kontroll på landets piloter og landets flybransje generelt.

Tidligere har PIA appelert til EASA om å få opphevet forbudet mot å fly i Europa, noe det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået avviste. PIA ønsker ikke å anke den siste avvisningen.

Selskapet håper heller at et planlagt besøk av International Air Transport Association (IATA) sine sikkerhetsinspektører og revisorer i neste uke, vil vise at de igjen har full kontroll på alle sikkerhetspunkter, og vil få tilbake nødvendige lisenser.

Pakistan International Airlines kaller hjem sine ansatte i stasjonene i Oslo, København, Milano og Barcelon, og legger ned rutene til disse byene, det skriver ch-aviation.com.

For Oslo sin del vil det bety at flyrutene til Islamabad og Lahore i Pakistan, forsvinner. Begge rutene flys en gang i uken via København.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart