-->

6. oktober 2020

Wizzair tar opp kampen på norsk innenriks

Wizzair tar opp konkurransen på det norske innenriksmarkedet (Airbus)

Det ungarske lavprisselskapet Wizzair tar opp konkurransen med SAS og Norwegian på det norske innenriksmarkedet. Allerede om en måned er de klare til å fly tre Norgesruter fra Oslo lufthavn.
annonse | skyscanner 


Wizzair har i dag kunngjort at de nå går inn på det norske innenriksmarkedet og tar opp konkurransen med SAS og Norwegian om å fly fra Oslo lufthavn til Bergen, Trondheim og Tromsø. De to første rutene kan trygt kalles melkekuer i norsk innenrikstrafikk. Med dette bryter ungarerne opp det norske duopolet på disse rutene.

Wizzair er ingen småfugl i europeisk luftfart, de er faktisk det tredje største lavprisselskapet etter Ryanair og Easyjet, og det er i disse dager et år siden de gikk forbi Norwegian som dermed må greie seg med den sure fjerdeplassen.

Det ungarske lavprisselskapet har vært i Norge siden 2006, og bygd seg opp først og fremst fra Sandefjord lufthavn Torp, og de siste årene har de utvidet tilbudet med utenlandsruter fra Kristiansand i sør, til Tromsø i nord.

I april i fjor dukket de for første gang opp på Oslo lufthavn, og har fram til dagens annonsering, fem utenriksruter fra Gardermoen.

Wizzairs rutenett fra Oslo til Wien, Budapest, Kraków, Gdansk,
St. Petersburg, Bergen, Trondheim og Tromsø (Great Circle Mapper)

Satsingen på norsk innenrikstrafikk er en del av Wizzairs store satsing i Europa nå under Coronapandemien. Flyselskapet har de siste ukene og månedene vært aggressive med å lansere og åpne nye ruter. De har solid økonomi, og en sterk krigskasse de kan bruke til å gå i strupen på andre flyselskap som mer eller mindre ligger nede for telling.
- Jeg har gleden av å meddele at vi starter tre innenriksruter i Norge. Dette er høyfrekvente lavprisruter mellom norske byer som vil styrke tilbudet til passasjerene, sier József Váradi, CEO i Wizz Air. På en ansvarlig og bærekraftig måte ønsker vi å legge til rette for fri flyt av mennesker innad i Norge. Vi skal bringe familier sammen, støtte nasjonal turisme og styrke de økonomiske båndene mellom regionene, fortsetter han.

- Med ung, moderne teknologi og miljøvennlige Airbus 320neo fly får passasjerene både bærekraftige flyvninger og lave priser. Med økt fokus på smittevern om bord, er vi klare til å ønske reisende som ønsker å fly Europas mest miljøvennlige flåte og samtidig nyte Wizz Airs gode service velkommen, sier Váradi.
De nye innenriksrutene fra Oslo, har startskudd allerede om en måned. Torsdag 5. november klokken 06:40 letter første Wizzairfly fra Gardermoen med kurs for Trondheim, deretter følger Bergen og Tromsø. Alle rutene skal opereres daglig, hele uken.
 - Satsingen til Wizz Air i Norge bekrefter hvor attraktivt det norske innenriksmarkedet er, også for internasjonale aktører, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor. Vi opplever dette som positivt og ønsker satsningen velkommen.

- Avinor ønsker å opprettholde og utvikle et velfungerende og godt nettverk av lufthavner for hele landet, noe som er viktig for lokal, regional og nasjonal utvikling, fortsetter Riise. Sterke nasjonale aktører er viktig for norsk luftfart, samtidig er det positivt at utenlandske aktører konkurrerer om passasjerene i Norge for å gi et best mulig tilbud til de som reiser, sier Skallerud Riise.
Selskapet har også annonsert i dag at de etablerer en base på Oslo lufthavn. Det betyr at de i starten vil ha to fly av typen Airbus A321, med 230 seter, fast stasjonert på Gardermoen, og crew bosatt på basen. Det betyr også at flyene kan starte ut fra Oslo om morgenen og holde det gående til siste fly kommer fra Tromsø rundt klokken elleve om kvelden.

Wizzair starter opp med to daglige avganger fra Oslo til Trondheim og Bergen, og en til Tromsø, men allerede i desember er de oppe i fire daglige til Vestlandet og Trøndelag, og to daglige til Nordens Paris.

Flybillettene er allerede lagt ut til salg, bruk søkemotoren over for å finne de beste tilbudene, prisene starter på kr 199,- én vei.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart