-->

29. desember 2020

DHL Express skal leverer Covid-19 vaksine til hele Norge

Første fly med vaksine lander på Gardermoen (DHL)

Tirsdag morgen landet logistikkselskapet DHL Express med en Airbus-300 på norsk jord. Med seg hadde den de første forsyningene med vaksine for direkte videredistribusjon til hele Norge.
annonse 


- Etter mange måneders forberedelser er vi glade for at oppdraget vårt med vaksinedistribusjon er i gang, og at vi kan bidra med vår logistikkekspertise og vårt unike logistikknettverk i Norge for å gjøre vaksinen tilgjengelig over hele landet", sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express Norge.

- Vi er enormt stolte av å spille en aktiv rolle som den mest globale logistikkleverandøren når det gjelder å bringe Covid-19-vaksinen ut til verdens befolkning. Med vår omfattende logistikkekspertise, sammen med engasjementet og lidenskapen til våre medarbeidere, ønsker vi å aktivt delta i bekjempelsen av pandemien.

- Den nåværende krisen har allerede vist hvor uunnværlig internasjonale logistikknettverk er for å sikre at samfunn får levert livsnødvendige forsyninger av både personlig verneutstyr og nå vaksinen for å sikre befolkningens helse. Vi er godt i gang med neste steg i vår felles kamp mot Covid-19-viruset. Våre team i 220 land og territorier sammen med vårt globale nettverk, er klare til å levere når som helst og hvor som helst, avslutter Aarbog.

Kutter karantenetiden til 7 dager

På global skala har logistikkleverandører blitt utfordret til å etablere medisinske forsyningskjeder raskt for å levere vaksiner i usedvanlige mengder på mer enn 10 milliarder doser over hele verden, også i regioner med mindre utviklet logistikkinfrastruktur der ca. 3 milliarder mennesker bor. For å gi global dekning de neste to årene, vil det være behov for opptil 200 000 pallesendinger og 15 millioner kjølebokser, samt 15 000 flyvninger mellom de forskjellige forsyningskjedene.

Med en flyflåte på mer enn 260 dedikerte fly, mange partnerflyselskaper og et hub- og gateway-nettverk som strekker seg over mer enn 220 land og territorier, er DHL optimalt utstyrt og forberedt på en verdensomspennende forsyning av vaksiner mot Covid-19.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart