-->

15. januar 2021

Kutter massivt i Beograd - men Torprute overlever

To Wizz Air maskiner på flyplassen i Beograd

Wizz Air skulle satse kraftig ved Beograd lufthavn med 10 nye ruter, flere og nyere fly og en skikkelig konkurranse mot de andre selskapene fra kommende sommersesong. Nå skrinlegges alt, unntatt ruten til Torp og Hamburg i Tyskland.
annonse 


Wizz Air har kansellert det meste av den planlagte utvidelsen ved Beograd  lufthavn neste sommersesong og har suspendert planene om å basere et tredje fly i byen. Av de ti nye rutene som skulle lanseres, er det bare to som kommer på vingene - Torp og Hamburg.

Wizz Air planla opprinnelig å utvide basen i Beograd i løpet av sommersesongen 2020 med nye ruter, et ekstra fly og oppgradering av de eksisterende to Airbus A320-jetflyene til A321-flyene. Så ble planene forskjøvet til kommende sommer, nå står kun Torp og Hamburg igjen. Siste oppdatering sier oppstart fra Sandefjord lufthavn 28. mars med to ukentlige avganger.

I perioden mellom 2012 og 2013 fløy Wizz Air mellom Torp og Beograd, men da som nå, bestemte selskapet seg for å kutte i Beograd, og ruta forsvant fra kartet.

I juni 2020 relanserte det ungarske lavprisselskapet ruta, og fikk like etterpå svar fra Air Serbia som lanserte sin rute Gardermoen til den serbiske hovedstaden. Fra hovedflyplassen har Air Serbia operert ruten med et minimum av avganger under pandemien.

- Det er bosatt flere tusen serbere sentralt på Østlandet og dette danner et godt fundament for trafikk begge veier, så vi er trygge på at det er et marked for direktetrafikk mellom Torp og Beograd, sa markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen, i fjor sommer.

At det er et marked fra både Torp og Oslo tyder trafikktallene på. I 2019 fraktet Norwegian alene rundt 50.000 passasjerer mellom Gardermoen og Beograd, de var da alene om å fly denne ruta. I tillegg fløy de ca. 7000 passasjerer som mellomlandet i Beograd før de reiste videre.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart