-->

23. januar 2021

Nå kommer MAX 8 flyene tilbake i trafikk

Nå kommer MAX 8 flyene tilbake i trafikk (Norwegian)

Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået (EASA) forventer å utstede en endelig godkjenning for Boeing 737 MAX-flytypen i neste uke.
annonseSnart kan du fly med en Boeing 737 MAX i Europa. Det er imidlertid ingen flyselskap som har kunngjort at de vil starte opp igjen, skriver insideflyer.no.

 - Vi planlegger å publisere godkjenningssertifikatet neste uke. Fra vårt synspunkt kan flytypen begynne å fly i Europa fra neste uke. - Patrick Ky, direktør for EASA.

Flytypen er allerede i luften i Brasil, Mexico og USA, hvor flytypen blant GOL, Aeromexico og American Airlines har vært i mote en stund.

Mandag denne uken ble flytypen også godkjent i Canada.

Flytypen fikk flyforbud i mars 2019. Det skjedde etter to flystyrt med kort mellomrom. Den første krasjen var et Lion Air-fly nær Jarkata 29. oktober 2018, og det andre krasjet var et fly fra Ethiopian Airlines. Begge ulykkene kostet menneskeliv, og totalt omkom 346 passasjerer på de to flightene. Undersøkelsene etterpå viste at krasjene skyldtes defekte datasystemer som presset nesen på flyet nedover, og pilotene hadde ikke mulighet til å overstyre dette.

Sannsynligvis den grundigste sertifiseringen noensinne
Flere ting på flyet er endret. Alt fra prosedyrene i cockpit, til opplæring av piloter, til å endre forskjellige installasjoner, har gjort at flytypen nå er på vei igjen i luften.

Så hvilket europeisk flyselskap vil være det første?
Det er vanskelig å forutsi, ettersom det ikke er noen klare kunngjøringer ennå. Men det kan fort være TUI som tar dem i bruk på sine charterflighter. Selskapet har fått 15 fly levert, og har 72 i bestilling. Ellers er Turkish Airlines og Icelandair gode kandidater på å ta flytypen i bruk igjen.

Ryanair vil motta flere MAX-er i mars og april. Derfor er det også ganske sannsynlig at du vil møte flytypen der. men Ryanair har også sagt at de ikke planlegger å fortelle kundene (skremme dem med) at det nettopp er en Boeing 737 MAX de blir fløyet med. Så vær oppmerksom på dette hvis du planlegger å fly med Ryanair og ikke vil fly med en denne flytypen.

Norwegian har 12 fly av denne typen i hangaren, men på grunn av deres nåværende situasjon forventer vi ikke at de starter opp umiddelbart. Vi forventer imidlertid at Norwegian prøver å beholde flytypen som en del av flåten deres.

Totalt er over 400 fly av denne typen levert, og Boeing har en ordrebok på drøyt 4000 fly i bestilling.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart