-->

24. februar 2021

Flyruter: Stord - Oslo skal ut på anbud

Blir det DAT, Widerøe eller noen andre som skal fly til og fra Stord? (Montasje: Osloairports.com)

Mandag denne uka hadde Sunnhordland lufthavn AS møte med Samferdselsdepartementet om Osloruta. Der fikk styreleder Dag Aksnes og daglig leder Jan Morten Myklebust bekreftet at flyruta mellom Sørstokken og Gardermoen blir lagt ut på anbud i løpet av de neste to ukene.
annonse


Flyselskapene får så to uker på seg til å regne på anbudet. Oppstart for ruteflygningene blir tidlig i april måned, opplyser Stordlufthavn på sine nettsider.

En samstemt Transportkomite, ba tidligere i februar, regjeringen finne penger til flyruta mellom Stord og Oslo. Nå har Stortinget fulgt opp dette, og bedt Samferdselsdepartementet utlyse en anbudskonkurranse.

Innstiller ruten mellom Oslo og Stord

I anbudet legger trolig departementet opp til 12 rotasjoner per uke. De vil også be om at det flys en formiddagsrotasjon og en ettermiddagsrotasjon, mandag til fredag, samt to rotasjoner på søndag, ettermiddag/ kveld.

Når det kommer til flytyper, er det mye som taler for at det i anbudet blir bedt om fly av typen Dash-8 eller tilsvarende. I praksis betyr det fly med 39 seter eller mer.

Aktuelle kandidater for flyruta er ganske sikkert Danish Air Transport (DAT), som i over 10 år har flydd ruta på egen regning, under merkenavnet "Stordflyet". Like sikkert er det at Widerøe vil legge inn bud, selskapet opererer allerede 5 ruter fra Gardermoen til Vestlandet.

Kanskje får vi se et tilbud fra svenske Air Leap, de flyr i dag anbudsruta mellom Røros og Oslo, samt en kommersiell rute fra Oslo til Ørland, på Trøndelagskysten. Air Leap har både ATR- og Saabmaskiner i hangaren, disse flyene kan ta fra 33 til 72 passasjerer.

Det danske selskapet Sun Air (of Scandinavia) fløy denne ruten mellom 2008 og 2010 med et fly av typen Dornier 328, med plass til 32 passasjerer, og kan være en ny kandidat.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart