-->

26. mars 2021

Flyr: Første fly til Oslo i mai

Flyrs første Boeing 737-800 kommer til Oslo i mai (Unfold)

Flyrs første Boeing 737-fly lander på Oslo lufthavn i mai. Selskapet har signert avtaler for de første flyene av typen Boeing 737-800 og er i sluttforhandlinger om flere fly.
annonse 


Når det første flyet lander i Oslo, gjenstår kun formaliteter før Flyr får en endelig driftstillatelse (AOC) fra Luftfartstilsynet. Det første flyet får registreringsnummer LN-FGA og arbeidet med å lakkere flyene i Flyrs farger starter 30. mars.

Fra juni vil det ankomme ytterligere fly til Flyr-flåten, samtidig som piloter og kabinpersonell er på vei inn for å bruke tiden til trening og servicekurs. De første kursene er fulltegnede, og det er stor pågang fra dyktige folk med lang luftfartserfaring som ønsker å jobbe for Flyr. Selskapet har nå 45 ansatte med solid erfaring fra norsk luftfart og vil ha om lag 350 ansatte innen utgangen av året.

Rutene
I første omgang vil Flyr betjene en rekke norske byer, samt et utvalg av kjente og kjære reisemål i Europa.
Vi kjenner til at det skal være planer om å starte med ruter fra Oslo lufthavn til Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø, Evenes, Tromsø, samt fra Oslo til København, Nice, Barcelona, Alicante og Malaga. Det snakkes også om en rute fra Bergen til Alicante.

Selskapet vil utvide antall fly og destinasjoner i takt med etterspørselen, og på sikt er planen en flåte med 28-30 fly. Flyr ser for seg at de starter opp ruter i tre faser, ettersom flyene settes i drift.
Fra Oslo kan selskapet komme opp i 11 Norgesruter og minst 12 utenriksruter. Flere av dem vil trolig være sesongruter, som sommerruter, som vil øke antall destinasjoner betraktelig.

Venter på myndighetenes gjenåpningsplan
For å sikre forutsigbarhet for kundene venter Flyr med å åpne for billettsalg og rutestart til Regjeringen har kommet med sin plan for gjenåpning av samfunnet etter påske.

- For ikke å komme i en situasjon med betydelige endringer i ruteprogrammet og påfølgende ombookinger som vil være uheldig for kundene, vil oppstarten vår tilpasses Regjeringens plan for gjenåpningen av Norge, sier Flyr-sjefen, Tonje Wikstrøm Frislid.

Flyr vil starte salget av flybilletter minst 30 dager før første flygning.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart