-->

19. mai 2021

Atlantic Airways med ny Oslorute fra Færøyene (Oppdatert)

Lanserer ny direkterute til Færøyene (Wikimedia)

Det færøyske flyselskapet Atlantic Airways lanserer en direkterute fra Oslo lufthavn til Vágar lufthavn på Færøyene. Ruten åpner i midten av juni.
annonse


Det har ikke vært direkteforbindelse mellom Færøyene og Oslo siden tidlig på totusen tallet, da var det også Atlantic Airways som trafikkerte denne ruten.

Selskapet er mer kjent på Vestlandet, da de en årrekke har flydd inntil tre ukentlige rundturer mellom Færøyene og Bergen lufthavn.

Atlantic Airways flyr til Vágar lufthavn (Vága floghavn) på øya Sørvágar, og er Færøyenes eneste flyplass. Fra lufthavnen inn til hovedstaden Thorshavn er det om lag 45 minutter med bil.


Den nye ruten får en ukentlig avgang fra midten av juni, og er planlagt operert ut september, altså som er sommerrute i første omgang. Synes du en uke på Færøyene høres mye ut, er det fullt mulig å fly fra Oslo til Bergen eller København med SAS, og videre til Vágar med Atlantic Airways. 

Rutetabellen ser slik ut, alle tider er lokale:

Avg. VágarAnk. OsloUkedagOppstart
08:4511:20onsdag16.06.21

Avg. OsloAnk. VágarUkedagOppstart
12:0512:50onsdag16.06.21


Atlantic Airways har røtter tilbake til 1988, flyparken består av Airbusmaskiner av typen A319, A320 og A320neo. Selskapet har også to helikopter av typen AgustaWestland AW139 i hangaren, disse brukes for lokaltrafikk til grisgrendte strøk på Færøyene, og de er også en del av den lokale redningsstyrken.

Færøyenes historie
begynner rundt 650 evt., da øyene ble bosatt. På 1000-tallet ble Færøyene en del av det norske riket, og fulgte med Norge inn i unionen med Danmark. I 1814 overtok Danmark suvereniteten over Færøyene, og det ble etter hvert dannet bevegelser som arbeidet for selvstendighet for færøysk selvstendighet. I 1948 fikk Færøyene indre selvstyre, men er fortsatt en del av Danmark.
Store norske leksikon


Oppdatert 20.05.21 kl. 17:42

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart