-->

27. juni 2021

Over 80 prosent tar Norgesferie i år også

Flyr starter å fly i Norge til uken (Illustrasjonsfoto)

Denne uken sier 81 prosent av befolkningen at sommerferien kun blir i Norge, mens kun 8 prosent sier de skal til utlandet. Det viser ferske tall fra Norsk Koronamonitor.
annonse

Norsk koronamonitor fra Opinion har gjennom pandemien spurt 22.500 nordmenn om de antar at sommerferien kun blir i Norge i år.

Denne uken sier 81 prosent av befolkningen at sommerferien kun blir i Norge. Kun 8 prosent sier nei til dette. Resten vet ikke eller svarer ikke relevant. Andelen som kun blir i Norge, har falt med 4 prosentpoeng fra forrige uke.

- Det at grensene til Europa åpnes opp har skapt mer usikkerhet rundt folks ferieplaner. Likevel tar det store flertallet Norgesferie, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Nordmenns sommerferieplaner har endret seg lite det siste halvåret. Årets ferie ligner også på i fjor. I gjennomsnitt sier 83 prosent i juni at det kun blir Norgeferie, mot 86 prosent på samme tid i fjor.

For de norske flyselskapene er nok ikke dette de tallene de hadde håpet på. Både SAS, Norwegian og Widerøe har de siste dagene bekreftet at salgstallene er på vei opp, men den helt store boomen ser ut til å utebli. Nå blir det enda mer konkurranse om å frakte nordmenn rundt i Norge, og fra førstkommende onsdag kommer det nye norske flyselskapet Flyr på banen også.

Flybilletter, hotell og leiebil til Norgesferien

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land frem til 10. august 2021, men det er gjort unntak for land og regioner i Norden og Europa med lav smittespredning, hvor reiserådet også oppheves 5. juli.

Ja til vaksinepass
Norsk koronamonitor har også spurt 11.500 nordmenn om de synes at de fullvaksinerte bør få et vaksinepass eller koronasertifikat med fordeler, slik som å reise karantenefritt, gå på kino, sportsarrangement eller utesteder.

I juni sier mer enn seks av ti nordmenn ja (64 %). En av fem sier nei (21 %). Resten svarer vet ikke. Andelen som sier ja er stabil over tid, men har økt svakt siste tre månedene.

Om Norsk koronamonitor
Norsk koronamonitor offentliggjør fortløpende nye tall på hvordan nordmenn håndterer koronasituasjonen.
Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig (opptil daglig) måler nordmenns holdninger, adferdsendringer og erfaringer, samt effekter av utbruddet.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart